Adi Iacob

Gamerii fac până la 50.000 $ pe oră din jocuri video transmise live: Topul celor mai populari gameri de pe Twitch

Thumbnail

Serviciul de streaming live a conținutului video legat de jocuri video a Amazon ― Twitch ― a devenit una dintre cele mai importante platforme din industrie. Sumele de bani implicate sunt surprinzătoare: cei mai buni gameri profesioniști fac până și 50.000 de dolari pe oră. 

Apărută în 2011 și cumpărată de Amazon în 2014 pentru 970 de milioane de dolari, platforma Twitch este un fel de televiziune online, unde se transmit diferite campionate de jocuri video: Fornite, DOTA 2, League Of Legends, Counterstrike, Warcraft, etc.

Cei mai de succes "streameri" de pe Twitch au milioane de spectatori și își folosesc popularitatea ca oportunitate de afaceri. Unii producători de jocuri video sunt dispuși să plătească zeci de mii de dolari pentru ca streamerii să le folosească produsele la ore de vârf pe Twitch. Dincolo de sponsorizări, gamerii populari pot, de asemenea, să-și câștige existența prin abonamente plătite și prin donații de la spectatori, scrie Business Insider.

Electronic Arts (EA), Activision Blizzard, Ubisoft și Take-Two Interactive Software se numără printre marile companiile dezvoltatoare de jocuri video care plătesc gamerii pentru emisiunile live. Sumele variază în funcție de popularitatea "streamer-ului" și pot ajunge până la 50.000 de dolari pe oră pentru cei mai buni celebri jucători, potrivit agenților de marketing, citați de The Wall Street Journal.

Pasionații de jocuri video petrecut anul trecut 8,9 miliarde de ore vizionând conținut video pe Twitch, trend în creștere cu aproape 30% - de la 6,3 miliarde de ore în 2017.

Succesul acestor gameri-antreprenori se datorează atât modului lor de joc, dar și jocurilor pe care le abordează. De exemplu, ascensiunea lui Tyler Blevins, cunoscut pe internet ca Ninja (primul gamer care a adunat 10 milioane de abonați pe canalul său de Twitch), este legată și de popularitatea masivă a Fortnite: Battle Royale - un joc gratuit cu peste 200 de milioane de jucători din întreaga lume. El se joacă aproximativ 12 ore pe zi, în studioul de la subsolul casei sale. În acest timp,  Ninja acceptă donații, interacționează cu cei care îl urmăresc și îi salută pe noii abonați la canalul său. 

Citește și VIDEO Cum face un gamer de 27 de ani 500.000 de dolari pe lună din jocuri video

Top 10 cei mai populari gameri de pe Twitch

  • Dr. Disrespect — 3,46 milioane de urmăritori

El e specializat în jocuri "first-person" (joc video în care acțiunea se desfășoară prin ochii protagonistului), cum ar fi PlayerUnknown's Battlegrounds, Apex Legends, sau Call of Duty.

  • TSM| Daequan — 3,56 milioane de urmăritori

Daequan, membru al echipa de gameri Team Solo Mid (una dintre cele mai de succes echipe care joacă Fortnite), a câștigat mai multe campionate de Fortnite și a își petrece timpul jucând Overwatch, Destiny și GunZ the Duel.

  • Riot Games — 3,7 milioane de urmăritori

Jocul League of Legends, dezvoltat de Riot Games, este unul dintre cele mai populare jocuri din lume, iar campionatele sale de e-sports atrage milioane de spectatori din întreaga lume.

  • dakotaz — 3,75 milioane de urmăritori

Dakotaz este un alt jucator profesionist de Fortnite, cu o istorie în alte shootere pentru PC, cum ar fi PlayerUnknown Battlegrounds. Spre deosebire de alți streameri populari, dakotaz nu își arată fața pe cameră în timp ce se joacă.

  • Tim the Tatman — 3,77 milioane de urmăritori

La fel ca mulți dintre cei mai populari gameri de pe Twitch, TimTheTatman este cel mai bine cunoscut pentru jocul Fortnite, dar el mai realizează sesiuni pentru jocuri precum World of Warcraft, Brawl Stars și Overwatch.

  • Summit1g — 3,86 milioane de urmăritori

Gamerul este cunoscut pentru shooterele "first-person", însă Summit1g a petrecut recent cea mai mare parte a timpului său jucând World of Warcraft, Grand Theft Auto V și Sea of Thieves. 

  • TSM| Myth — 5,1 milioane de urmăritori

Myth este căpitanul echipei de gameri Team Solo Mid - una dintre cele mai de succes echipe care joacă Fortnite.

  • Tfue — 6,21 milioane de urmăritori

Tfue este pe locul doi în topul gamerilor care au câștigat cei mai mulți bani jucând Fortnite - după ce a câștigat mai mult de 500.000 de dolari.

  • shroud — 6,45 milioane de urmăritori

Shroud este un veteran în lumea gamerilor profesioniști, cu experiență în jocuri precum CounterStrike, Rainbow Six Siege, Call of Duty și Apex Legends.

  • Ninja — 14,37 milioane de urmăritori

Gamerul în vârstă de 27 de ani câștigă mai mult de 500.000 de dolari pe lună din transmisiunile sale live în timp ce se joacă. Tyler Blevins, cunoscut pe internet ca Ninja, este primul gamer care a adunat 10 milioane de abonați pe canalul său de Twitch și are încă 20 de milioane de followeri pe YouTube.

Cu milioane de spectatori care îl urmăresc zilnic, Ninja are o audiență care a atras atenția agenților de publicitate. Tânărul a semnat parteneriate cu o varietate de companii, inclusiv Red Bull, Uber Eats și NZXT. 

Citește și Un start-up românesc de jocuri video obține investiții de 120.000 euro

Ce se poate observa este faptul că majoritatea gamerilor din top își dedică timpul petrecut pe Twitch jocurilor populare, cu comunități importante de fani în toată lumea, precum Fortnite, World of Warcraft sau Call of Duty. 

Pe Twitch, gamerii câștigă circa 2,50 dolari pentru fiecare abonament, care costă privitorul 5 dolari pe lună. Aceste abonamente le oferă abonaților diferite funcții exclusive și le permite să urmărească transmisiunile fără reclame. Totuși, gamerii pot fi urmăriți și gratuit.

Spectatorii pot lăsa sfaturi și donații pentru gameri în timp ce aceștia difuzează live - de exemplu, Ninja spune că a primit o donație de 40.000 de dolari într-o singură sesiune.

Pe lângă banii din Twitch, majoritatea gamerilor sunt prezenți si pe alte plaforme video precum YouTube - de unde pot obține alte venituri.

Citește și Cursuri și internship-uri pentru elevii și studenții pasionați de jocuri video

Parallax

Vizualizari
7789
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri