Adi Iacob

Un start-up românesc de jocuri video obține investiții de 120.000 euro

Thumbnail

Un studio românesc de jocuri video a primit o finanțare de tip seed de 120.000 euro din partea unui grup de investitori din cadrul Asociației TechAngels. Fondurile vor fi folosite pentru lansarea primului lor produs — jocul Interrogation.

Critique Gaming a fost fondată în anul 2016 de către Andrei Olaru, Marius Petcu și David Moscovici. Fondatorii au împreună experiență profesională și educațională în domenii ca economie, drept, diplomație, IT, programare, game design și training de public speaking și argumentare.

Reprezentanții startup-ului — format din membri cu vârsta medie de 25 de ani — susțin că au identificat nevoia de a dezvolta jocuri pentru gamerii adulți care au așteptări diferite în materie de jocuri față de cele pe care le aveau ca adolescenți acum 10-20 de ani.

Printre investitorii in startup-ul românesc se numără Dan Adamescu, Gabriel Iovu, Ionuț Taranu, Mălin Ștefănescu, Radu Atanasiu, Răzvan Căpățînă, lead investor fiind Auctus Capital.

Primul joc al startup-ului

Interrogation este un joc de investigație care abordează nuanțat o temă actuală: terorismul și extremismul politic contemporan. Jocul te pune în rolul unui investigator de top și în fața provocărilor reale, logistice, etice, politice și personale cu care se confruntă acesta. 

Jucătorul — conducătorul unei echipe speciale anti-tero — trebuie să combată cuatenție o nouă organizație teroristă, deosebit de periculoasă mai ales datorită popularității mesajului său extremist.

Jocul urmează să se lanseze anul acesta, iar pilotul său a primit deja recunoaștere pe multiple planuri, primind premiul de „Cel Mai Bun Joc” și „Cel Mai Bun Game Design” la expoziția de jocuri DevPlay și a fost nominalizat, alături de alte două jocuri, pentru premiul de “Cel Mai Bun Joc Independent al Anului”, la conferința ReBoot din Croația. De asemenea, Interrogation a fost selecționat printre cei patru finaliști la conferința Nordic Game, Malmö, Suedia, din anul acesta.

„Există prea puține jocuri video adresate unui public matur. Multe cărți, filme, melodii și piese de teatru reușesc să deschidă ochii publicului lor vis-a-vis de diverse problematici de natură morală, politică sau ideologică. Majoritatea jocurilor video nu abordează, însă, subiecte complexe, deși sunt produse multimedia care combină cinematografie cu beletristică, cu pictură, cu animație și cu muzică, toate într-un mediu interactiv. De aceea ne bucură faptul că Asociația TechAngels ne-a investit cu încrederea că vom putea aduce pe piață un produs care să răspundă nevoilor generației adulte de gameri și care, sperăm noi, va aduce și un impact la nivel de conștientizare a unor problematici actuale”, a menționat Andrei Olaru.

Parallax

Vizualizari
3761
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri