Adi Iacob

Cursuri și internship-uri pentru elevii și studenții pasionați de jocuri video

Thumbnail

Industria dezvoltatoare de jocuri video din România numără peste 6000 de angajați și este unul dintre cele mai lucrative sectoare creative locale, cu o cifră de afaceri de peste 156 de milioane de dolari în 2017. Un proiect educațional caută talentele din rândul tinerilor, încă de pe băncile școlii și oferă workshop-uri și internship-uri pentru cei care își doresc ca peste câțiva ani să lucreze în industria dezvoltatoare de jocuri video din România.

Tinerii pot accesa programele Amber Academy prin prisma parteneriatelor pe care academia le încheie cu instituții de învățământ din București.

Principalele programe din cadrul Amber Academy

  • Crash courses în game development 

Crash courses în game development sunt workshop-uri în care studenții Facultăților de Automatică și Calculatoare, Politehnica, Cibernetică si Matematică și Informatică descoperă procesele dezvoltării unui joc video.

  • Amber Junior Game Jams

În cadrul Amber Junior Game Jams, tinerii pasionați de tehnologie și jocuri au ca obiectiv să creeze un joc video în doar trei zile, sub atenta îndrumare a mentorilor. Primul eveniment de acest gen din 2019 a fost realizat în parteneriat cu Cinetic si Game Heroes implicând liceele Tudor Vianu, Nicolae Tonitza și George Coșbuc din București.

  • Summer Camp 

Programul Summer Camp îi adună laolaltă pe cei mai dedicați elevi și studenți ai primelor două programe. Timp de două săptămâni de foc în cadrul Amber, aceștia învață despre principalele discipline necesare dezvoltării unui joc, îndrumați de mentorii Gabriel Stancu și Aurelian Tălpășanu (producție & game design) Vlad Anghelahar, Brăduț Palaș și Alexandru Dorobăt (programare), Cristian Simionescu și Mihai Teno (artă) și Ana Pohrib.

În urma celor 3 tipuri de evenimente din Amber Academy, cei mai talentați studenți pot începe internship-uri pe disciplinele: programare, artă și game design.

“Observ o ambiție extraordinară la tinerii cu care am interacționat până acum - proaspeți liceeni care au reușit deja să creeze propriile lor jocuri sau studenți care sunt hotărâți să lucreze în această industrie. Rolul nostru este să le oferim acel bagaj necesar de cunoștințe pe care să-l folosească cu succes atunci când termină facultatea, fie că aleg să lucreze într-unul din zecile de studiouri de game development din țară, fie că vor să dezvolte propriile jocuri”, a precizat Gabriel Ionuț Solomon, mentor Amber Academy.
 

Parallax

Vizualizari
1521
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri