Adi Iacob

VIDEO Cum face un gamer de 27 de ani 500.000 de dolari pe lună din jocuri video

Thumbnail

Un gamer în vârstă de 27 de ani câștigă mai mult de 500.000 de dolari pe lună din transmisiunile sale live în timp ce se joacă. Tyler Blevins, cunoscut pe internet ca Ninja, este primul gamer care a adunat 10 milioane de abonați pe canalul său de Twitch și are încă 20 de milioane de followeri pe YouTube.

El se joacă aproximativ 12 ore pe zi, în studioul de la subsolul casei sale. În acest timp,  Ninja acceptă donații, interacționează cu cei care îl urmăresc și îi salută pe noii abonați la canalul său. 

Ascensiunea lui Tyler este legată și de popularitatea masivă a jocului "Fortnite: Battle Royale" - un joc gratuit cu peste 200 de milioane de jucători din întreaga lume, iar Ninja este considerat de mulți ca fiind cel mai bun gamer de pe planetă și, cu siguranță, cel mai vizibil, scrie Business Insider.

În ultima lună, el a câștigat în medie câte 12.457 de noi followeri pe zi pe Twitch, iar în trecut, Ninja s-a jucat alături de celebrități precum rapperii Drake și Travis Scott sau jucătorul de fotbal american - JuJu Smith Schuster de la echipa Pittsburgh Steelers. 

Apărută în 2011 și cumpărată de Amazon în 2014 pentru 970 de milioane de dolari, platforma Twitch este un fel de televiziune online, unde se transmit diferite campionate de jocuri video: Fornite, DOTA 2, LOL, Counterstrike, Warcraft, etc. 

În interviurile oferite publicațiilor CNBC și CNN, Tyler Blevins a confirmat că venitul său lunar depășește suma de 500.000 de dolari de la cei peste 160.000 de followeri care plătesc un abonament pentru a-l urmări pe Twitch, care sunt separați de cei 12 milioane de urmăritori de pe aceeași platformă.

Pe Twitch, gamerii câștigă circa 2,50 dolari pentru fiecare abonament, care costă privitorul 5 dolari pe lună. Aceste abonamente le oferă abonaților diferite funcții exclusive și le permite să urmărească transmisiunile fără reclame. Totuși, gamerii pot fi urmăriți și gratuit

Spectatorii pot lăsa sfaturi și donații pentru gameri în timp ce aceștia difuzează live, iar Ninja spune că a primit odată o donație de 40.000 de dolari într-o singură sesiune.

De asemenea, Ninja câștigă bani și din cei 20 de milioane de abonați de pe YouTube, precum și din contractele de sponsorizare.

Cu milioane de spectatori care îl urmăresc zilnic, Ninja are o audiență care a atras atenția agenților de publicitate. Tânărul a semnat parteneriate cu o varietate de companii, inclusiv Red Bull, Uber Eats și NZXT. 

În luna octombrie a anului trecut, Red Bull l-a ajutat pe Ninja să construiască un studio de streaming de ultimă generație în subsolul său. 

De asemenea, brandul gamerului a fost ajutat și de aparițiile sale la emisiuni populare precum "The Tonight Show with Jimmy Fallon", "The Ellen DeGeneres Show" și "E: 60" de pe ESPN. El a devenit primul gamer profesionist care a apărut coperta revistei "ESPN the Magazine", în octombrie.

Parallax

Vizualizari
6720
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri