Claudiu Zamfir

Un startup de imobiliare fondat de români, admis într-un accelerator din Dubai, țintește investiții de 2,2 milioane dolari

assetto-fondatori-linkedin

Doi români au lansat o aplicație de investiții fracționare în imobiliare de lux, iar acum startup-ul a fost admis într-un accelerator de afaceri din Dubai, în care își propune să obțină investiții de 2,2 milioane de dolari.

Startup-ul Assetto, lansat în urmă cu un an, a fost admis, zilele acestea, în programul de accelerare FasterCapital, din Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Assetto a fost fondat de antreprenorii români Andra Costin și Bogdan Almași, amândoi foști absolvenți ai ASE București, printre altele. Firma lor are sediul central la Zug, Elveția. Bogdan Almași, CEO al Assetto, este cunoscut și pentru alte startup-uri financiare, printre care și Ronin, o platformă de micro-investiții în startup-uri, rivală a SeedBlink.

„Includerea în programul FasterCapital Acceleration este o dovadă a muncii asidue și a viziunii tuturor celor de la Assetto. Ne angajăm să facem investițiile imobiliare accesibile tuturor și, cu sprijinul FasterCapital, suntem încrezători în capacitatea noastră de a duce Assetto la nivelul următor”, a declarat  Bōgdan Almași, într-o postare pe Linkedin.

În cadrul aceleratorului de business din Dubai, antreprenorii români își propun să atragă investiții de capital de risc de 2,2 milioane de dolari. În acest sens, FasterCapital oferă startup-urilor admise în program susținere în strategii de atragere de finanțări, sfaturi pentru pregătirea prezentărilor în fața investitorilor și contacte cu potențialii finanțatori.

„Suntem încântați să ne lansăm în această călătorie și să ajutăm echipa să-și atingă obiectivele de strângere de fonduri”, a afirmat Hesham Zreik, CEO al FasterCapital.

Assetto este o aplicație prin care utilizatorii pot face investiții fracționare în proprietăți premium, pe baza unui sistem tokenizat cu tehnologie blockchain. Astfel, cu ajutorul tokenizării pe blockchain, investitorii care nu dispun de sume mari pot cumpăra „fragmente de proprietăți”, pe care le pot vinde mai departe, oricând, fără efort și cu costuri de tranzacționare mici, potrivit startup-ului.

Parallax

Vizualizari
1837
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri