Denisa Crăciun

Google, investiție de 8 milioane Euro într-o aplicație fintech olandeză

Thumbnail

Startup-ul olandez Payaut, cu soluții de automatizare a plăților pentru platforme online și marketplace, a obținut o finanțare de 8 milioane de euro într-o rundă de investiții condusă de Gradient Ventures, fondul de capital de risc al Google.

La runda de finanțare au mai participat și investitori existenți ca LocalGlobal și Entrée Capital, potrivit unui anunț publicat de startup-ul olandez pe LinkedIn.

Cu finanțarea obținută, compania fondată în 2019, vrea să se extindă în toată Europa, conform Tech.eu. Startup-ul susține că își va facilita planul de expansiune prin platforma sa multivalută și se așteaptă ca această mișcare să permită clienților să accepte plăți în dolari, lire sterline, yeni și dolari australieni.

Totodată, compania vrea să își crească echipa de la 20 la 35 de angajați în următorul an, odată ce va intra pe noi piețe.

Payaut, fondată în 2019 de Ernst Van Niekerk la Amsterdam, este o platformă bazată pe tehnologia API, ce le permite clienților să gestioneze eficient plățile și finanțele.

În Payaut au mai investit fonduri europene de capital de risc precum LocalGlobe, care a finanțat și Robinhood sau TramnsferWise, dar și Finch Capital sau Entrée Capital, care a participat și la runda actuală de finanțare.

Luna trecută, în martie 2022, scriam pe StartupCafe.ro că Gradient Ventures acordă o finanțare de 6,8 milioane de dolari, împreună cu alți investitori, startup-ului londonez Sona.

Compania, fondată în 2021, ajută angajații să-și gestioneze mai bine sarcinile de zi cu zi.

Parallax

Vizualizari
151
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri