Denisa Crăciun

Google investește într-un startup de soluții pentru angajați. Ce face compania

Thumbnail

Compania mamă a Google, Alphabet, prin fondul său de investiții Gradient Ventures, acordă o finanțare de 6,8 milioane de dolari, împreună cu alți investitori, unui startup cu sediul la Londra, care ajută angajații să-și gestioneze mai bine sarcinile de zi cu zi.

Sona, fondată în 2021 de Ben Dixon, Oli Johnson și Steffen Wulff Petersen, a mai obținut în august 2021 o finanțare de 2,2 milioane de dolari de la Speedinvest.

Sona susține că a creat o aplicație care combină puterea software-ului modern de management al forței de muncă și experiența utilizatorului și ajută la centralizarea sarcinilor de muncă ale angajaților care de obicei sunt nevoiți să petreacă mare parte din timp departe de birou.

Tehnologia este concepută pentru angajații din sectoare ca sănătate, asistență socială, comerțul cu amănuntul, ospitalitate sau voluntariat.

Fondatorii startup-ului susțin că produsul lor ajută angajații să își gestioneze programul, schimbul de tură, pontajul și să comunice cu ceilalți colegi.

Aplicația are deja peste 10.000 de utilizatori în Irlanda și Regatul Unit.

Compania spune că „noua finanțare ne va alimenta creșterea. Vom investi mult în dezvoltarea de produse pentru a oferi și mai multe funcții noi”.

De cealaltă parte,  Asif Moosani, investitor Gradient Ventures, spune că „sistemele WFM au fost concepute pentru industriile „white collar” (n.r. guler alb) . Drept urmare, aceste instrumente ignoră o parte vitală a societății – lucrătorul din prima linie”.

El a subliniat că gestionarea programului, a turelor de lucru și a comunicării sunt doar „vârful iceberg-ului atunci când vine vorba despre Great Resignation (n.r. Marea Demisioneală, așa cum a fost numită la noi)”.

Parallax

Vizualizari
272
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri