Ovidiu D. Popica

Aplicație care îți caută, în timp ce conduci, comenzi de transport marfă. Antreprenorul a dezvoltat-o cu fonduri europene POR 2.1. La Podcastul Antreprenorilor Ep. 6

Thumbnail

Un tânăr antreprenor, fost director de logistică, a dezvoltat pentru firmele de transport marfă o aplicație care digitalizează preluarea, procesarea și plata comenzilor de transport cargo.

În timp ce se află deja pe traseu, aplicația caută alte comenzi disponibile și ajută cărăușul să-și organizeze mai bine rutele de transport. 

Fondatorul firmei care a creat aplicația CargoBuddy spune că a folosit pentru dezvoltare fonduri europene accesate prin măsura POR 2.1.

Am discutat la Podcastul Antreprenorilor, Episodul 6, cu antreprenorul Mihai Năstase despre:

  • Cum funcționează. Ce probleme importante ale transportatorilor de marfă rezolvă aplicația.

  • Cu ce diferă de bursele pentru comenzi de transport. De ce ar fi mai atractivă pentru cărăușii de marfă.

  • Cum merge după prima lună de funcționare. Câți utilizatori are și câte comenzi.

  • Cum face banii. Care este modelul de monetizare

  • Cât a durat dezvoltarea, cât a costat. Cât au investit fondatorii și din ce fonduri. 

Pe scurt, din video-podcastul antreprenorilor:

CargoBuddy este o aplicație de preluare și procesare digitalizată a comenzilor pentru transport de marfă, deocamdată rutier, pe destinații din România și Uniunea Europeană.

  • Pe lângă intermedierea comenzilor, între cei care vor să expedieze mărfuri și cei care le transportă până la destinație, aplicația rezolvă cu semnături digitale create automat și birocrația aferentă contractării serviciilor (confirmări, avize, documente specifice pentru transport).

  • O altă problemă pe care o rezolvă aplicația este cea a garanțiilor și plăților: garanții de bonitate a utilizatorilor, garanții de livrare, asigurare și termene de plată pentru clienții eligibili.

  • Cărăușii sunt și ei verificați să fie licențiați pentru transportul de marfă și aibă asigurările necesare.  

Fondatorul spune că în prima lună de funcționare aplicația are peste 1000 de conturi create și a onorat deja peste 150 de comenzi.

Aplicația poate fi folosită de firme cu flote de zeci mașini dar și de transportatori independenți cu o singură mașină sau cu flote mici.

Mihai Năstase spune că platforma a fost dezvoltată cu fonduri europene accesate printr-un proiect depus în 2019, pe Măsura POR 2.1.

  • Firma a primit 100.000 de euro și a adăugat contribuție proprie de 20.000 de euro. 

  • Pentru dezvoltarea inițială au alocat 60.000 de euro. Sunt 2 versiuni native ale aplicației, pentru Android și iOS. Dezvoltarea (cod, interfață pentru utilizatori) a durat aproape un an și jumătate și a fost realizată de o firmă românească de soft.

  • CargoBuddy este gratuită pentru utilizatori. Platforma face bani, spune fondatorul, dintr-un comision de 5% aplicat la tariful de transport al fiecărei comenzi.

Antreprenorul Mihai Năstase spune că vor deveni profitabili în trimestrul III 2021 și anul viitor plănuiesc să extindă serviciile și cu transporturi maritime și aeriene.

 

Citește și:

 

 


Parallax

Vizualizari
5079
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri