Claudiu Zamfir

Antreprenoarea Cristina Bâtlan, care a creat brandul de pantofi Musette, investește într-un startup de soluții de energie solară

panouri-solare-dreamstime

Oamenii de afaceri Cristina Bâtlan și Roberto Bâtlan, fondatorii brandului de încălţăminte şi accesorii Musette, investesc într-un startup românesc de soluții pentru proiectele de autoconsum în sectorul industrial și parcuri fotovoltaice.

Startupul Energoloop este fondat în parteneriat cu tânărul antreprenor Eduard Fariseu. În cele șase luni de la înființare, firma susține că a finalizat proiecte cu o putere totală instalată de aproximativ 6 megawați, fiind contractați până la finalul acestui an încă 20 de megawați. Ținta companiei pentru următorii doi ani este construcția de cel puțin 100 de megawați la sol pentru producătorii de energie electrică din surse regenerabile.

„Având în vedere realitatea actuală din piață, cu facturi mari la energie, vrem să ajutăm companiile să devină independente energetic, iar Energoloop este o soluție one-stop-shop de servicii complete și adaptate la dimensiunea și cerințele fiecărui proiect în parte, economisind timp și bani în acest proces. Practic, oferim posibilitatea unui preț mai redus, cu amortizare integrală a investiției pentru consumatori într-un interval de 3 - 3,5 ani, soluții de finanțare directe către noi, timp de execuție mic și acoperire națională pentru realizarea proiectelor fotovoltaice de orice dimensiune”, explică Eduard Fariseu, CEO și co-fondator Energoloop.

Eduard Fariseu este unul dintre tinerii antreprenori care au obținut finanțare în cadrul show-ului TV „Imperiul Leilor”, de la Pro TV. Cristina Bâtlan și Dr. Wargha Enayati, investitori în cadrul emisiunii, s-au asociat cu el pentru dezvoltarea afacerii Opvarmning. Aceasta este o  firmă pe care Eduard o administrează împreună cu tatăl său și care produce, la Telești, în județul Gorj, peleți și brichete din rumeguș pentru încălzirea locuințelor. El le-a cerut „leilor” 250.000 de euro pentru a pune pe picioare o nouă linie de producție, mai eficientă, în schimbul a 25% din afacere.

„Ca business angel, dincolo de zona de lifestyle și sănătate, mă preocupă și am obiective ambiţioase și în zona de mediu în general, de energie verde, de reciclare. Cred cu tărie că oamenii din business care investesc acum timp şi resurse în zona sustenabilităţii vor fi mult mai câştigați în viitor. Îmi doresc să contribui la construcția unui viitor nelimitat de verde și sustenabil pentru generațiile viitoare”, spune Cristina Bâtlan.

Ea  a intrat în lumea afacerilor în urmă cu mai bine de 30 de ani, iar în prezent conduce trei fabrici, zeci de magazine Musette în țară și străinătate și peste 600 de angajați.

Parallax

Vizualizari
2591
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri