Claudiu Zamfir

VIDEO. 13 idei de afaceri românești prezentate pe scurt de fondatorii lor - Demo Day, Commons Accel 2021

Thumbnail

A fost cu noroc: 13 antreprenori români și-au prezentat ideile de afaceri în fața investitorilor, la Demo Day - finala acceleratorului de afaceri Commons Accel 2021, cohorta 5, iar patru startup-uri au obținut finanțări. De la aplicații pentru fotbaliștii de weekend și medicii care se perfecționează la congrese până la sosuri gustoase sau un soft care face mai digerabilă Declarația Unică pentru venituri, toți antreprenorii au impresionat cumva juriul de investitori.

Vizionează aici toate pitch-urile (dă volumul la max. și folosește căști, dacă nu se aude bine):

 

 

LISTA startup-urilor în ordinea în care au susținut pitch-uri:

  • Fotbalist. Este o aplicație -rețea socială prin care amatorii de fotbal „de plăcere” își caută coechipieri și adversari pentru o miuță în weekend. Soluția pune în legătură jucătorii amatori cu proprietarii de terenuri. Echipele se încheagă mai repede și își găsesc mai ușor un teren liber, pe sintetic sau de alt tip. Startup-ul este comparabil cu un Booking.com, dar pentru terenuri de sport, în loc de hoteluri. Fondator și CEO: Răzvan Șerbănescu. Investiție cerută: 50.000 euro, la o evaluare de 250.000 euro a firmei.
  • Ulpia. Este o platformă multiside, deschisă și adaptivă, pentru medici și furnizorii de cursuri de specialitate. Startup-ul închide gap-ul dintre un markeplace de educatie medicala continua și un marketplace de produse si echipamente medicale precum si alte solutii pentru dezvoltarea ecosistemului medical. Doctorii au oricum obligația să urmeze anumite cursuri certificate, iar Ulpia a văzut în asta o oportunitate de business. Fondator și CEO: Cătălin Balog Bellu. Suma solicitată: 200.000 euro la o evaluare a firmei de 2 milioane euro.
  • Kink. Sosuri sănătoase și gustoase, pe bază de năut, pentru oamenii cu un stil de viață sănătos, rețete organice, vegane și nutritive. Vrea să vândă B2C prin magazin online propriu, fără intremediari, precum și B2B. Fondator și CEO: Alexandru Echer, advisor culinar: Bogdan Dănilă- „singurul bucătar român cu stea Michelin”. Suma solicitată: 100.000 euro pentru 20% din firmă (evaluare de 500.000 euro).
  • LiteApp. Este un marketplace care aduce pe o singură aplicație servicii de frizerie, înfrumusețare, hobby-uri, sporturi, service auto, astfel încât clienții să-și poată face rezervări cu ușurință, fără să mai încurce programările între ele. Fondatori: Igor Prodan (CEO), Andrei Mereuță (CTO), Iulian Nedea (CFO). Suma solicitată: 500.000 euro, la o valoare a companiei de 5 milioane de euro (pre-money).
  • Bookingham. Marketplace & SaaS care facilitează programaările online. Business-urile locale își fidelizează astfel clienții, preiau plăți online și nu-și mai bat capul cu marketingul digital și metricele. Fondatori: Raul Siderias (CEO), Adrian Borz (CTO), Gabriel Trifa (mobile products lead). Suma solicitată: 500.000 euro.
  • Declarația Unică. Este un fel de Google Forms pentru completarea Declarației Unice privind impozitul și contribuțiile aferente veniturilor persoanelor fizice: PFA, dividende, chirii, crypto etc. „Traducem Declarația Unică din româna ANAF-ului în româna ta și înapoi în româna ANAF-ului” - cam aceasta este filozofia lor pe scurt. Nu ratați pitch-ul lor - așa se face (min. 39.00). Fondatori: Eduard Alexandrian (CEO), Laurențiu Dumitru (tech partner), Ioan Barbu (legal). Suma solicitată: 300.000 euro, la o evaluare a firmei de 1,8 milioane euro.
  • PenMan. Este o platformă online care oferă firmelor mici și mijlocii acces la creatori de conținut (content writer) pentru blogul de companie și tot felul de texte de marketing. De asemenea, oferă o soluție care folosește și inteligența artificială să te ajute să-ți scrii mai corect și mai frumos textele. Fondatori: Ovidiu Neag (CEO), Marian Andreiași (CTO). Suma dorită: 200.000 euro la o evaluare a companiei de 2 milioane de euro.
  • Mașini la Cheie. Este o platformă web prin care poți să închiriezi o mașină direct de la proprietari, în condiții de siguranță și eficiență. Fondatori: Marius Mitroi (CEO), Radu Albăstroi (developer), Robert Diaconeasa (CTO). Suma solicitată: 100.000 euro la o evaluare de 1 milion euro a firmei.
  • Opvarmning. Fabrică de peleți și brichete din deșeuri lemnoase, pentru sobe și centrale. Fondator: Eduard Florin Fariseu. Suma solicitată: 300.000 euro.
  • StrimStory. Este o bibliotecă online de audiobook-uri. Oferă acces la 500 de cărți audio, în 8 limbi Inclusiv româna), pe 60 de categorii, momentan. Fondator: Alexandru Păcuraru (CEO). Suma solicitată: 300.000 euro, la o evaluare de 3 milioane de euro a afacerii.
  • AIMinded. Este o platformă online med-tech care își propune să aducă un plus în tratamentul pacienților ce suferă de cancer - radioterapie, radiologie, prevenție folosind inteligența artificială. Fondatori: Alexandru Vesa (CEO), Fabian Jichi (CTO), Camelia Burlacu (developer software). Suma dorită: 130.000 euro.
  • DidEat. Este o soluție web prin care clienții care merg fizic la restaurant cheamă chelnerul mai ușor. Se scanează un cod QR la restaurant, cu telefonul, și gata. Fondatori: Claudiu Dorobanțu, Ciprian Românașu, Tiberiu Fueriu. Suma solicitată: 50.000 euro la o evaluare de 500.000 euro a afacerii.
  • Ziora. Este soft de tip ERP care isi propune digitalizarea sistemului de management pentru centrele de frumusete, oferind și o soluție de automatizare a activităților repetitive. Fondatori Marius Chiriță (CEO), Cătălin Bălișteanu (CTO), Irinel Bîrsan (IT leader). Suma solicitată: 120.000 euro.

Premianții:

  • Locul III: Kink.
  • Locul II: Fotbalist.
  • Locul I: Mașini la Cheie.

Premiu special: Ulpia - investiție de 240.000 euro de la Growceanu (Ciprian Man), Cleverage și Matei Dumitrescu.

Premiul presei: Declarația Unică - șansa de a se prezenta pe larg cititorilor StartupCafe.ro, un auditoriu preponderent  antreprenorial și investițional. Pitch-ul lui Eduard Alexandrian (CEO) a fost genial, îl găsești la min 39.00, pe video.  

Juriul a fost format din Alexandru Bogdan (fondul de investiții ROCA X), Cristian Dascălu (GapMinder VC), Mihai Rotaru (TechAngels, cofondator Clever Taxi - exit la Free Now), Utku Ogrendil ( PayPoint Romania), Alexandru Sârbu  (SeedBlink).

Înscrierile pentru Cohorta 6 Commons Accel 2022

Programul de accelerare lansat în 2019, își propune să continue să contribuie la dezvoltarea startup-urilor regionale. În program sunt implicați peste 80 de mentori și experți de top din diverse domenii de business, iar până în prezent, peste 150 de antreprenori au fost pregătiți în cadrul programului.

Succesul acceleratorului este evidențiat de cele peste 15 startupuri care au primit investiții și a celor peste 30 de startupuri care au demonstrat o creștere sustenabilă.

Commons Accel se bucură de susținere celor mai importante organizații care investesc în ecosistemul de startup din România. În plus, echipa formată din profesioniști cu experiență internațională de business, accelerare și investiții, este gata să pregătească startup-urile printr-o curriculă modernă și eficientă.

Începând de astăzi, se deschid înscrierile pentru cohorta #6. Startup-urile sunt invitate să aplice pentru a beneficia de workshopuri, traininguri, sprijinul mentorilor, acces la spațiul de birou și nu în ultimul rând de posibilitatea de a fi parte dintr-un network de excepție.

Prezentarea programului si formularul de aplicare se găsesc pe: http://commonsaccel.ro

Parallax

Vizualizari
2282
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri