Smile Media

[P] Variații ale jocului de poker. 5 Cards Draw

Thumbnail

În zilele noastre când ne gândim la poker, primul gând ne duce la faimoasele campionate WSOP și bogatele mese de Texas Hold’Em, uitând jocul de la care a pornit totul și care a făcut faimos jocul de poker. Bineînțeles, mă refer la pokerul cu cinci cărți. În ultima vreme, jocul original și aproape uitat a cunoscut o revenire, jucătorii interesați de istoria pokerului descoperindu-i toate nuanțele care l-au făcut atât de popular în primul rând.

Pokerul cu cinci cărți poate fi jucat în mai multe variante. Aici amintim high only, Kansas City lowball, drawmaha, 2-7, acestea fiind unele dintre cele mai folosite în sălile de cazino. Aceste versiuni de poker pot fi jucate single sau triple draw, astfel crescând diversitatea jocurilor. Încearcă pokerstars casino și vezi care variantă îți face cu ochiul. În continuare îți voi oferi câteva sfaturi pentru a ajunge mai ușor la câștiguri.

Ai răbdare să-ți vezi toate cărțile

La majoritatea jocurilor moderne de poker, cum ar fi cunoscutul Texas Hold’em sau 7 Card Stud, unele cărți sunt vizibile pentru toți adversarii permițând jucătorilor să facă strategii în cunoștință de cauză. Ei bine, la clasicul poker cu cinci cărți tot ce poți vedea este albul ochilor lor.

Prima reacție a jucătorilor care încă nu au un control absolut asupra limbajului corpului este să își verifice cărțile imediat ce le primesc. Deci în loc să îți folosești timpul studiindu-ți cărțile, mai bine amână puțin momentul și profită de clipă pentru a urmări ceilalți jucători în momentul în care aceștia se vor uita la cărțile pe care le au în mână. Majoritatea se vor uita aproape instant la mâna primită, unii merg chiar mai departe și chiar le sortează, stabilind în primele clipe de ce cărți vor să scape și ce vor păstra.

Acest aspect întâlnit la mesele de poker este foarte frumos ilustrat în clasicul film de poker Rounders, unde Matt Damon în rolul principal reușește într-o scenă să citească din prima mâinile jucătorilor. El face acest lucru urmărind reacțiile oferite de adversari în timp ce își verifică cu atenție cărțile primite.

Cărțile tale nu merg nicăieri, așa că lasă-le să stea acolo în timp ce obții informații foarte importante despre și de la adversarii tăi.

Joacă mâinile cele mai bune

În pokerul cu cinci cărți este foarte important să fi cumpătat în luarea deciziilor și să nu te arunci cu capul înainte, deși poate fi foarte tentant să începi cu o mână slabă și să speri la un miracol până la sfârșitul partidei.

În nici o altă formă a jocului de poker nu te poți scăpa de toate cărțile și să le înlocuiești cu altele noi. Cea mai mare greșeală pe care o poți face și o și fac majoritatea jucătorilor începători în jocul de poker cu cinci cărți este aceea că joacă prea multe mâini. Cel mai bun sfat pe care l-am primit de când joc poker, sfat nesolicitat, evident, pe cât de simplu, pe atât de grozav. Dacă începi cu niște cărți mizerabile, vei termina într-un mod mizerabil.

Deci recomandarea ar fi să joci mâinile cele mai bune folosind un buget redus. Fără prea multă matematică, îți pot explica ce vreau să spun printr-un simplu exemplu. Să presupunem că există 100 de dolari în miza de la masă, iar jucătorul cu care te confrunți pariază 50 de dolari. Asta înseamnă că trebuie să mai pariezi încă  50 de dolari pentru a câștiga 150 de dolari. În acest moment, cota este de 3-1 la o ridicare de miză. Astfel, nu trebuie să câștigi la fiecare rundă pentru a înregistra pe termen lung un profit.

Chiar dacă tu câștigi doar o treime din ocazii, a paria și mai mult se dovedește o decizie profitabilă, fiindcă vei pierde 50 de dolari de două ori,  când pariezi din nou și pierzi, dar în runda în care pariezi și câștigi, cei 150 de dolari câștigați vor acoperi sumele pierdute și îți vor oferi și un profit.

Thumbnail

Împingeți adversarii să ia decizii grele

Vom discuta cele trei situații posibile când ai o mână bună și pariezi agresiv.

Prima situație

Adversarul tău renunță foarte ușor și alege să nu mai joace, oferindu-ți toți banii pe tavă. Deși nu este cea mai distractivă opțiune, este o cale sigură și fără riscuri de a aduna bani de la masă. Majoritatea urmăresc câștigarea unor mize uriașe, în vreme ce jucătorii experimentați câștigă micile partide în care ceilalți renunță.

A doua situație

Ai o mâna bună, șții asta și profiți de situație impingandu-ți adversarii să intre într-un joc periculos, crescând valoarea banilor strânși în runda respectivă. Plăcerea vine în momentul în care adversarul este serios în a paria și el la vederea mâinii tale mai bune.

A treia situație

Situația cu numărul trei apare în cazul în care rămâi agresiv pariind cu cea mai bună mână, dar, din păcate, adversarul tău are o mână mai bună și câștigă potul.

Pierderea unei partide face parte din joc și, uneori, oricât de bine ai juca o mână, tot vei pierde bani. Deci, după cum poți vedea, în două din aceste trei rezultate posibile, vei câștiga bani. Și două din trei nu e rău deloc!

Concluzie

Acum că ai câteva sfaturi de nivel înalt și știi cum să joci poker cu cinci cărți, ești gata să intri în acțiune! 

 

 

 

Parallax

Vizualizari
77
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 413
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri