Denisa Crăciun

Provocare pentru artiștii români din domeniul jocurilor video: Să creeze un personaj feminin pentru o galerie online

Thumbnail

Artiștii români care activează în domeniul jocurilor video pot crea un personaj feminin cu o personalitate bine conturată care să fie expusă într-o galerie online ce promovează rolul personajelor feminine din acest domeniu.

Artiștii și artistele își pot înscrie lucrările AICI, către Galeria de artă digitală CharactHER 2022, până pe 20 noiembrie 2022.

Deși jumătate din cei care joacă jocuri video în lume sunt femei, în doar 6% din jocurile video lansate în perioada 2015-2019 personajul principal era feminin, în  52% din cazuri jucătorii puteau alege personajul principal dintr-unul masculin sau feminin și în 29% din cazuri protagonistul era exclusiv bărbat, arată Goethe-Institut și Women in Games România, inițiatoarele proiectului, într-un comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Însă, în 2020 lucrurile s-au îmbunătățit semnificativ când vine vorba de diversitatea protagoniștilor din jocuri, 18% din jocurile lansate având personaj principal o femeie.

„Astăzi nu mai este deloc greu de conceput un succes comercial în industria jocurilor video cu un personaj feminin, ba mai mult, putem să dăm în sfârșit mai multe exemple decât Lara Croft când vorbim de protagoniste puternice. Vrem să sărbătorim acest trend îmbucurător, dezvoltând o platformă care să promoveze personaje feminine bine conturate, diverse, complexe (nu doar stereotipuri) pentru jocuri video create de artiste/artiști din industria locală”, a menționat Andreea Medvedovici Per, director executiv al Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA), co-fondator Women în Games și inițiatoarea proiectului CharactHER.

Artiștii au libertate totală când vine vorba de modul în care personajele sunt înfățișate, galeria dorind să expună personaje feminine bine conturate, imagini din care să reiasă personalități complexe și diverse.

Operele înscrise la CharactHER vor trece printr-un proces curatorial înainte de a fi publicate.

Operele trebuie să fie originale și transmise de către artistă/artist sau de către deținătorul drepturilor de autor. Un artist poate face mai multe aplicatii.

Operele vor fi expuse timp de un an de zile pe site-ul Art Gallery - Women In Games, și #EveryGamerCounts - Goethe-Institut România, iar anumite opere vor fi expuse, cu permisiunea autorului, și offline la evenimentele selectate de către organizatori (Women în Games România și Goethe-Institut).

Parallax

Vizualizari
187
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri