Denisa Crăciun

O platformă de creare de jocuri pentru orice tip de utilizator, disponibilă pe Facebook Gaming

Thumbnail

O platformă de creare colaborativă, care reunește jocuri dezvoltate de către utilizatori, se lansează și pe Facebook Gaming.

Crayta se lansează și pe Facebook Gaming, sub forma unei platforme gratuite bazate pe cloud, fără să fie nevoie de descărcare și instalare. Prin această platformă, userii pot testa ultimele jocuri apărute și pot construi singuri experiențe de la zero.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat că, de miercuri, 8 iunie 2022, oricine poate încerca Crayta pe Facebook Gaming.

„Unul dintre lucrurile care îmi plac în mod deosebit la această platformă este ideea de a putea proiecta un spațiu sau un joc, în timp ce te afli chiar în interiorul spațiului sau al jocului respectiv” – spune Mark Zuckerberg.

Odată cu lansarea Crayta, Facebook Gaming își extinde portofoliul jocurilor din cloud în țările europene, inclusiv în România.

Crayta dispune și de materiale, precum tutoriale sau ghiduri, care le oferă noilor veniți informații din culisele creării jocurilor.

„De multe ori, astăzi, oamenii se gândesc la metavers ca la o experiență 3D pe care o poți avea în spațiul virtual și în realitatea augmentată. Din punctul meu de vedere, Crayta demonstrează faptul că e extrem de ușor să construiești și să te bucuri de aceste experiențe chiar și în mediul 2D, pe orice tip de dispozitiv pe care rulează aplicația Facebook” – adaugă Mark Zuckerberg.

Facebook Gaming găzduiește o platformă cu jocuri din cloud sau de pe web. Este o platformă de video gaming în care creatorii și comunitățile lor se întâlnesc pentru videoclipuri live, scurte și VOD și, în același timp, o modalitate prin care membrii grupurilor formate din pasionații de jocuri sau din fani ai streaming-ului pot rămâne conectați.

Începând cu luna decembrie a anului 2020, peste 1,5 milioane de oameni au accesat lunar platforma, pentru jocurile din cloud.

Pe lângă gaming, Facebook Gaming permite, de asemenea, difuzarea jocurilor jucate de către anumiți utilizatori. Potrivit celor mai recente date, Facebook Gaming este utilizat de peste 900 de milioane de oameni lunar, iar aproape 230 milioane sunt implicați în mod activ în sute de mii de grupuri tematice.

Serviciul îți permite să accesezi jocuri direct din cloud, fără ca descărcarea sau instalarea să mai fie necesare, ceea ce face ca experiența de joc să fie una și mai plăcută.

Parallax

Vizualizari
260
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri