Denisa Crăciun

Înscrieri 2023: Concurs pentru cele mai bune jocuri video dezvoltate în România

gaming 2023

Se fac înscrieri la Romanian Game Awards, un eveniment care premiază cele mai bune jocuri video dezvoltate în România.

În cadrul competiției se pot înscrie dezvoltatorii de jocuri video din România, universitățile sau academiile private care au demarat sau au avut în activitate un proiect educațional în zona dezvoltării de jocuri video și agențiile care au desfășurat campanii de marketing pentru jocuri video la nivel local.

Înscrierile se fac AICI, în perioada 1 iulie 2022 – 30 august 2023.

Evenimentul este organizat de Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA) și va avea loc pe 10 octombrie, la Teatrul Odeon.

Gala Romanian Game Awards are loc în cadrul conferinței Dev. Play, conferința anuală dedicată dezvoltatorilor de jocuri video care are loc pe 9 și 10 octombrie, și va avea două secțiuni principale de premiere. Prima este dedicată jocurilor prezentate la Indie Festival și este axată pe jocuri independente din Europa de Est.

Secțiunea Dev.Play va premia jocurile în cadrul a 5 categorii:

 • Cel mai popular joc
 • Cel mai bun game design
 • Cea mai bună grafică
 • Premiu pentru inovație
 • Cel mai bun joc al ediției

A doua parte a evenimentului este axată pe industria românească de dezvoltare de jocuri video și va premia companiile, agențiile, instituțiile și jocurile video cu cele mai bune rezultate de-a lungul anului. Această secțiune va premia:

 • Studioul românesc independent al anului
 • Cea mai bună campanie de marketing pentru un joc lansat în România
 • Cel mai bun joc internațional dezvoltat în România
 • Cel mai bun program educațional
 • Premiul de susținere a industriei jocurilor video
 • Realizare remarcabilă pentru industria românească de dezvoltare a jocurilor
 • Jocul românesc al anului

„RGDA s-a creat ca asociație pentru a coagula industria din România, care să ajute la dezvoltarea ei și pentru a celebra și promova succesele studiourilor de jocuri video de la noi din țară în fața autorităților, a publicului larg, dar și a investitorilor și partenerilor de peste tot din lume. Dev.Play, conferința anuală a industriei din Europa de Est pe care noi o organizăm deja de 7 ani a fost mereu momentul în care industria locală s-a întâlnit pentru a se bucura împreună de reușitele de peste an. Credem însă că realizările industriei locale dezvoltatoare de jocuri merită și trebuie recunoscute și aplaudate chiar mai mult ca până acum, și de aceea am ajuns la crearea galei Romanian Game Awards (RGA)”, a precizat Cătălin Butnariu, președinte al RGDA.

Doar în 2022 estimările noastre spun că cele 200 de studiouri locale au generat peste 330 milioane de euro, o creștere record de la an la an, tot mai multe jocuri cu IP original se creează la noi în țară iar studiourile multinaționale prezente aici înregistrează noi și noi succese, iar noi ne dorim să premiem vârfurile creative și contribuțiile decisive care duc an de an la aceste rezultate formidabile”, a mai spus el. 

Parallax

Vizualizari
205
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri