News.ro

Fortnite revine pe iOS

Thumbnail

Fornite se întoarce pe iOS, după ce a fost interzis mai bine de un an, și va putea fi jucat pe iPhone și iPad, prin intermediul serviciului de streaming GeForce Now, al celor de la Nvidia, potrivit News.ro.

Ca orice serviciu de streaming pentru jocuri disponibil în cadrul ecosistemului Apple, jocurile oferite, inclusiv Fortnite, pot fi jucate doar în browser-ul Safari.

Asta pentru că Apple nu permite serviciilor de streaming pentru jocuri să folosească o aplicaţie dedicată, prin care să fie accesate jocurile. Apple obligă producătorii să treacă toate jocurile prin App Store.

Serviciul GeForce Now este lansat acum în stadiu beta, cei interesaţi putându-se trece pe o listă de aşteptare. Un număr mic dintre doritori vor primi, cândva în cursul acestei luni, acces la serviciu şi jocurile incluse.

GeForce Now este singurul serviciu de streaming pentru jocuri unde este disponibil Fortnite. Producătorul Epic nu a vrut să aibă de a face cu giganţii americani care oferă servicii de streaming, precum Google, Microsoft sau Amazon.

Google şi Apple au anunţat că elimină Fortnite din Play Store, respectiv App Store în august 2020, după ce Epic Games, compania care a dezvoltat jocul video, le-a permis utilizatorilor să facă achiziţii direct din aplicaţia jocului, ceea ce o ajută să evite taxa de 30% impusa de Google şi Apple.

Epic Games a lansat un update prin care jucătorii Fortnite puteau face achiziţii direct din aplicaţia jocului. Dacă aceste achiziţii ar fi trecut ca prin aplicaţiile Google şi Apple dezvoltatorul era nevoit să achite un comision de până la 30%, conform BusinessInsider.

După lansarea acestui update Epic Games le-a oferit utilizatorilor reduceri de până la 20% pentru achiziţiile pe care le făceau în aplicaţie.

Parallax

Vizualizari
310
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri