Raluca Abrihan

Microsoft se alătură Epic Games în lupta împotriva Apple şi susţine că eliminarea Fortnite afectează dezvoltatorii de jocuri

Thumbnail

Microsoft se alătură dezvoltatorului de jocuri Epic Games în disputa pe care acesta o are cu Apple după ce Fortnite a fost eliminat din App Store şi susţine ca din tot acest conflict vor avea de suferit pasionaţii şi creatorii de jocuri video, scrie Business Insider.

Epic Games a dat în judecată Apple după ce la mijlocul lunii august Apple a decis să elimine renumitul joc Fortnite din App Store pentru că devoltatorul jocului video le-a permis utilizatorilor să facă achiziţii direct din aplicaţia jocului, ceea ce o ajută să evite taxa de 30% impusă Apple. De asemenea, şi Google a decis eliminarea Fortnite din magazinul Play, pe acelaşi motiv.

Epic Games a lansat un update prin care jucătorii Fortnite puteau face achiziţii direct din aplicaţia jocului. Dacă aceste achiziţii ar fi trecut prin aplicaţiile Google şi Apple dezvoltatorul era nevoit să achite comisionul de până la 30%.

Directorul general al Microsoft pentru zona dezvoltatorilor de jocuri, Kevin Gammill, a trimis o scrisoare care să fie prezentată în instanță pentru a veni în sprijinul companiei Epic Games. El nu a făcut referire strict la problema eliminarii „Fortnite” din App Store, ci la efectele aduse de toată această dispută Apple și Epic.

Gammill lucrează cu dezvoltatorii de jocuri pentru Xbox Microsoft și este îngrijorat de faptul că mișcarea Apple de renunţa la colaborarea cu Epic Games „va dăuna creatorilor și jucătorilor de jocuri video”. Asta pentru că, dincolo de „Fortnite”, Epic face și suita de software Unreal Engine - un set de software care este folosit pentru a crea jocuri, inclusiv versiunile de smartphone ale „PlayerUnknown’s Battlegrounds” și, în special, aici, un racer de smartphone publicat de Microsoft „Forza Stradă."

Când Apple a scos „Fortnite” din App Store, compania a anulat de asemenea contractele Epic's Developer Program începând cu 28 august. Fără acces la tehnologia dezvoltatorului Apple, Epic spune că nu ar putea să publice actualizări la Unreal Engine pe iOS sau Mac, care la rândul său, ar însemna că orice dezvoltator care folosește software-ul nu va putea să își actualizeze propriile jocuri pentru a susține noile versiuni de iOS și Mac OS care se vor lansa în acest an.

Pe scurt, o varietate de jocuri din App Store ar putea fi afectate de faptul că Epic a pierdut accesul la programul pentru dezvoltatori al Apple.

Parallax

Vizualizari
11014
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri