Denisa Crăciun

Elevii români învață matematică, istorie și engleză cu ajutorul jocurilor video

EduGaming in 2022, in scolile din Romania

Elevii de gimnaziu din peste 20 de școli din România învață matematică, istorie și engleză cu ajutorul jocurilor video, printr-un program lansat de Asociația Dezvoltatorilor e Jocuri Video din România (RGDA).

Programul Games in Schools pune profesorilor la dispoziție un manual prin care pot învăța cum să folosească jocurile video ca resurse educaționale pentru elevi.

Pe parcursul anului școlar, profesorii de clasele V-VIII de la școli din Constanța, Bihor, Dolj, Suceava, Iași, Ilfov, Galați, Maramureș, Brașov și alte județe vor preda materiile elevilor, folosindu-se de jocurile video potrivite pentru a capta mai mult atenția acestora, conform unui comunicat transmis, luni, către StartupCafe.ro.

Asociația RGDA a creat liste de jocuri specifice, gândite să fie conforme cu programa școlară a elevilor. Spre exemplu, la clasele de matematică, elevii de clasa a V-a și a VI-a vor învăța despre numerele naturale, fracții Q și Z, elemente geometrice cu ajutorul unor jocuri ca Otter Rush, Meteor Multiplications, Hungry Puppies etc.

„Jocurile video sunt o pasiune pentru foarte mulți copii, iar dacă sunt utilizate corespunzător, pot fi și un mediu prin care copiii înțeleg, explorează sau sedimentează o anumită materie. Alegerea jocului video precum și rolul de moderator al profesorului sunt vitale pentru a se obține rezultatele dorite ale învățării. Jocurile video pot completa învățarea tradițională, dar nu o pot înlocui,” a precizat Andreea Medvedovici Per, director executiv RGDA.

„Vedem Games in Schools ca un program ce oferă unelte extra profesorilor ce caută noi modalități de a atrage interesul copiilor pentru materiile lor”, a mai spus aceasta.

Parallax

Vizualizari
191
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri