Claudiu Zamfir

Măsura 2: Doar 166 firme au mai fost plătite în ultima săptămână

Thumbnail

Doar 166 de firme și-au mai primit granturile de capital de lucru de la Măsura 2 a schemei de ajutoare de stat COVID-19, în ultima săptămână, potrivit situației la zi publicate, vineri, 10 septembrie 2021, de Ministerul Economiei.

  • În total, de anul trecut până vineri, 10 septembrie 2021, au fost plătite 13080 de firme la Măsura 2, cu o sumă totală de 3,6 miliarde de lei (745,86 milioane euro, la cursul de schimb folosit în program). Ultima firmă plătită figurează la numărul de ordine RUE 16848.
  • Alte 269 firme sunt cu contractele semnate, dar neplătite încă.
  • Alte 303 firme au semnat contractele și așteaptă să li le semneze și agenția IMM.
  • Alte 160 de firme au primit notificări pentru contractare, dar încă nu au semnat contractele de finanțare. Pentru actualul buget disponibil, Ministerul Economiei a transmis notificări până la numărul RUE 16.850.
  • Alte 16 firme sunt în curs de clarificare.
  • Alte 5.434 de firme sunt respinse. Dintre acestea, în ultima săptămână au fost respinse 99 de firme.
  • Mai rămân 2964 firme admise în lista de așteptare. Prima sub linie este la numărul de ordine RUE 16.851.

Firmele admise pe lsita de așteptare, care nu prind buget din disponibilul actual, ar rămâne să fie plătite din facilitatea React-EU.

Așa cum am arătat pe StartupCafe.ro,  în urmă cu două săptămâni, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a inițiat un proiect de ghid al solicitantului pentru Ministerul Economiei, prin care să se finanțeze din React EU finalizarea plăților la Măsura 2 și redeschiderea de la zero a Măsurii 3 - granturi de investiții.

Între timp, miniștrii USR-PLUS Claudiu Năsui (Economie) și Cristian Ghinea (Fonduri UE) au demisionat din Guvern. Rămâne ca procedura să fie implementată în continuare de miniștrii interimari, de la PNL: Virgil Popescu - la Economie și premierul Florin Cîțu la Proiecte Europene.

Descarcă de AICI situația la zi a Măsurii 2, la data de 10 septembrie 2021.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
1142
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri