Claudiu Zamfir

Îndrumar fonduri europene: Statul îndeamnă fermierii să-și aleagă deosebit de atent consultantul și furnizorii

Thumbnail

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), din subordinea Ministerului Agriculturii, a publicat, miercur, îndrumare pentru potențialii beneficiari care vor să atragă fonduri europene pentru „Tineri fermieri” și „Ferme mici” - două linii de finanțare așteptate să se deschidă în a doua jumătate a lunii august.

Solicitantul trebuie să acorde o atenție deosebită în alegerea consultanților şi a furnizorilor  de a căror corectitudine şi profesionalism depinde implementarea cu succes a proiectului  (ex: evitarea organizării de  achiziții formale, înțelegeri  prealabile între furnizori, conflicte  de interese, subcontractare etc.)” - atrage atenția AFIR, în cele două îndrumare.

„Pentru autenticitatea/ conformitatea documentelor atașate la Cererea  de finanțare și a documentelor suplimentare solicitate de AFIR și  depuse de solicitanți, cât și pentru  implementarea corectă a Planului  de afaceri, solicitanții rămân  singurii răspunzători de neselectarea  proiectului și neîncheierea  Contractului de finanțare” - mai spune AFIR.

De asemenea, agenția de stat care gestionează fonduri europene din domeniul agrculturii și dezvoltării rurale a avertizat, printr-un mesaj public, asupra faptului că există furnizori de servicii sau de bunuri asociate implementării FEADR care folosesc ilegal sigla AFIR în oferte comerciale către clienți.

„Subliniem că orice asociere în context comercial (prezentare de ofertă bunuri sau de servicii) reprezintă o utilizare fără drepturi de folosință a imaginii AFIR, ceea ce contravine drepturilor pe care le deține exclusiv Agenția în urma înregistrării siglei și logotipului AFIR drept marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. Susținem dreptul oricărui agent economic de a-și face publică oferta, cu atât mai mult cu cât este în interesul potențialilor beneficiari ai FEADR, dar este foarte important ca această promovare să se facă onest, fără inducerea în eroare a publicului prin sugerarea ideii de acreditare din partea AFIR sau de asociere cu Agenția” - susține AFIR.

La ora transmiterii acestei știri, ghidurile solicitantului nu erau încă publicate în forma finală pentru cele două linii de finanțare menționate.

Îndrumar accesare Submăsura 6.1 - Tineri fermieri

Indrumar Accesare SM 6.1 by claus_44 on Scribd

 

Îndrumar accesare Submăsura 6.3 - ferme mici

 

 

Indrumar Accesare SM 6.3 by claus_44 on Scribd

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
465
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri