Claudiu Zamfir

OFICIAL: S-a anunțat perioada de înscriere în programul Start-Up Nation 2018-2019

Thumbnail

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a anunțat marți oficial data la care va deschide aplicația electronică de înscriere în programul Start-Up Nation 2018-2019, prin care statul spune că va acorda fonduri nerambursabile de câte 200.000 de lei (43.000 de euro) unor firme private mici și mijlocii.

Aplicația pentru înscrierea în programul Start-Up Nation 2018 se deschide joi, 27 decembrie 2018, ora 11:00, pe site-ul aippimm.ro, a anunțat Direcția Politici Antreprenoriale din minister. Bugetul total al programului, în noua ediție, va fi de 2 miliarde de lei (circa 430 de milioane de euro), care trebuie asigurați prin bugetul de stat, bani care ar urma să se împartă la maximum 10.000 de firme mici și mijlocii, conform procedurii de implementare a programului.

Anunțul ministerului confirmă informația publicată ieri de StartupCafe.ro, din surse oficiale.

Ce mai spune ministerul:

Aplicația va rămâne deschisă timp de 30 de zile lucrătoare. Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

Calcularea punctajului planului de afaceri se va face în timp real şi transparent, conform grilei de evaluare. Punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu în vederea verificării administrative şi a eligibilităţii este de 50 de puncte din maximum 100 de puncte posibile.

”Platforma informatică este pregătită pentru lansarea înscrierilor. Îi încurajez pe antreprenori să depună planuri de afaceri sustenabile și să evalueze foarte corect numărul de locuri de muncă create, pentru că, atrag atenția, punctajul încurajează achiziția de echipamente tehnologice”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Testarea aplicației electronice de înscriere în Programul Strat-Up Nation a avut loc în perioada 14 – 16 decembrie. 2.477 de utilizatori au testat aplicația, având posibilitatea să se familiarizeze cu secțiunile planului de afaceri on-line, și au contribuit, prin observațiile și întrebările adresate, la ultimele reglaje și definitivarea platformei informatice.

Start-Up Nation 2018-2019: Descarcă procedura actualizată

Start-Up Nation 2018-2019: Punctajul oficial

Parallax

Vizualizari
20479
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Tibi
Ionescu
Ok, am o mica dilema, in articolul dv ati prezentat " societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului " in schimb in OUG 10/2017 art.4 alin 1 spune ca: "Art. 4
In afara obligatiilor stabilite prin actele normative in vigoare, aplicabile oricarui operator economic, intreprinderea beneficiara de ajutor de minimis in conditiile Programului "Start-up Nation - Romania" are si obligatia sa faca dovada, la momentul depunerii cererii de decont, a angajarii, cu contract de munca pe durata nedeterminata si cu norma intreaga, a minimum 2 salariati, precum si obligatia mentinerii celor doua locuri de munca pentru cel putin 3 ani, incepand cu anul urmator platii ajutorului de minimis. "
INTREBAREA ESTE : un angajat sau 2 MINIM??????

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri