Arena Ursilor

Brașov: Idei de afaceri concepute de elevi români, premiate la un concurs. De la uleiuri esențiale la costume populare și haine SH

premii brasov.jpg

Un număr de 15 idei de afaceri concepute de elevi de liceu din toată țara au fost premiate la Arena Urșilor Junior 2024, concurs national de planuri de business, care a avut loc recent la Brașov, potrivit unui comunicat transmis de organizatori, vineri, publicației StartupCafe.ro.
 
In etapa finală au participat 15 echipe, cele care au trecut de etapele initiale, din numeroase orase ale tarii (Oradea, Targoviste, Panciu, Focșani, Făgaraș, Codlea și Brașov). Anterior, juriul a evaluat toate lucrarile înscrise în concurs din întreaga țară dupa ce acestea au fost anonimizate.  

Ordinea în clasament a fost urmatoarea:

 1. Premiul Juriului – Trofeul Arena Ursilor Junior 2024 si Premiul special pentru cel mai realist plan de afaceri din partea Universitatii Transilvania Brasov: Popa Teodora Sabina si Vlad Maria Diana, eleve la Colegiul “Radu Negru” Fagaras, jud Brasov, profesor coordonator Corsatea Maria cu afacerea Minthi SRL – productie artizanala de sapunuri si uleiuri esentiale pe baza de menta. Premiile castigate au constat in laptopuri pt fiecare membru al echipei, vouchere de cazare la un hotel din Poiana Brasov si 3 sesiuni de business coaching.
 2.  Premiul Ursul de Aur: Panait Emilia Gabriela si Dogaru Irina Daniela eleve la Colegiul Mihai Kogalniceanu Focsani, jud Vrancea, prof coordonatori Darmanescu Sonica si Badeoan Mariana cu afacerea Framed Memories SRL – studio foto.  Premiile au constat in suma de 1200 lei, vouchere de cazare și cadouri.
 3. Premiul Ursul de Argint: Burlacu Bianca Elena si Bohatir Stefan eleve la Colegiul National Gh Vrinceanu Bacau, prof coordonator Chiscop Luminita cu afacerea Elysian Elegance SRL – productie de colectii de haine de inspiratie din Grecia Antica.  Premiile au constat in suma de 600 lei și vouchere de cazare la un hotel din Focșani și cadouri.
 4.  Premiul Ursul de Bronz: Berdie Darius si Cazac Daria elevi la Colegiul Economic “Partenie Cosma” din Oradea, prof coordonator Vonea Razvan Lucian cu afacerea Ali&Deni Conf SRL (RoMama) – productie imbracaminte pt femei insarcinate.  Premiul a constat in suma de 300 lei și cadouri.
 5.  Mentiune – Jakab Jada Andreea si Ungureanu Maria Mirabela eleve la Colegiul National Economic “Andrei Barseanu” Brasov, prof coordonator Vera Simina cu afacerea Luxe Crochet SRL – productie produse si accesorii crosetate gama premium.
 6. Mentiune si Premiul premiul de popularitate – Vircan Rares si Topliceanu Georgiana elevi la Centrul de Excelenta Brasov, prof coordonatori Popa Simona si Staretu Camelia cu afacerea Traditii cu Rares – productie costume populare romanesti.
 7. Mentiune – Preda Eliza si Iacob Laura eleve la Colegiul Tehnic Simion Mehedinti din Codlea, jud Brasov, prof coordonator Ionel Georgeta cu afacerea The Classic Boutique – magazine de haine second-hand provenite de la marci cunoscute.
 8.  Mentiune si Premiul special pentru cea mai buna prezentare ( oferit de către S.C. Cosminsiel S.R.L) – Leonte Albert Mihai si Postolache Tudor Justin elevi la Liceul Teoretic “Ioan Slavici” Panciu, jud Vrancea, prof. coord. Rogojinaru Mariana cu afacerea TimeCraft – aplicatie functionala pentru optimizarea timpului personal si al activitatilor zilnice prin dezvoltarea de rutine.
 9.  Mentiune si Premiul special al Universitatii Transilvania Brasov pentru cel mai realist plan de afaceri: Nemes Vintila Sofia Maria Maria si Oprean Ioana Sandra eleve la Colegiul National “Radu Negru” din Fagaras, jud Brasov, prof coordonator Corsatea Maria cu afacerea Agroacademy Farm – dezvoltarea unei ferme-incubator cu componenta educationala.
 10.  Mentiune specială -Cosminsiel S.R.L.: Duta Nicoleta Adriana si Sirbu Elena Adriana de la Colegiul Economic “Ion Ghica” din Targoviste, jud Dambovita cu afacerea La Zambaretu – productie prajituri si dulciuri.
 11.   Mentiune speciala -Cosminsiel S.R.L.: Constantin Alexandra si Magheru Irina eleve la Colegiul Economic “Ion Ghica” din Targoviste, jud Dambovita, prof coordonator Stoian Georgiana cu afacerea Arena Kids – loc de joaca pentru copii.
 12.    Premiul special Blue Ocean Idea din partea ProAfaceri Romania – Dobrin Laura Florentina si Cerbu Ion David Silviu elevi la Liceul Teoretic “Ion Slavici” din Panciu, jud Vrancea, prof coordonator Rogojinaru Mariana cu afacerea WorkIdeas Together – platforma online pt solicitare servicii de formare.
 13.   Premiul special pt cea mai creativa idee de afaceri din partea ProAfaceri Romania: Papuc Andra Lavinia si Hvorov Alexandru elevi la Colegiul National Economic Andrei Barseanu din Brasov, prof coordonator Vera Simina cu afacerea The Cube Stay SRL – facilitate de cazare in case din containere.
 14.  Mentiune specială -Cosminsiel S.R.L.: Apostol Mario Alberto si Grigore Stefan de la Colegiul Economic Ion Ghica din Targoviste, jud Dambovita, prof coordonator Stan Elena cu afacerea Clean X – servicii de curatenie.
 15.  Mentiune speciala Cosminsiel S.R.L.: Sarac Natalia Daniela si Indries Dragos Alexandru de la Colegiul Economic Partenie Cozma din Oradea, jud. Bihor, prof coordonator Voinea Razvan Lucian cu afacerea Pet Zone – pensiune pt animale de casa si servicii conexe.

Toți au fost premiați cu sume de bani și cadouri.

Presedintele ProAfaceri Romania, Sorin Peligrad, a declarat ca prin acest proiect se pune prima caramida in lantul antreprenorial al dezvoltarii sanatoase a unei afaceri, urmand ca ideile de afaceri sa devina startupuri early-stage, startup-uri mature, sa fie accelerate, apoi sa intre intr-un proces de scalare si chiar internationalizare.

 

Parallax

Vizualizari
434
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri