Răzvan Tătaru

Platforma românească SeedBlink, parteneriat pentru finanțarea startup-urilor europene de biotehnologie

Biotehnologie și tehnologie medicală

Platforma românească de investiții SeedBlink a încheiat un parteneriat cu o platformă de investiții din Spania, specializată în biotehnologie și tehnologie medicală, pentru stimularea finanțării startup-urilor europene din aceste domenii, potrivit unui comunicat trimis, joi, StartupCafe.ro.

Acest parteneriat constă în lansarea de oportunități comune de investiții pentru a eficientiza finanțarea acestor verticale, cu scopul de a reduce decalajul dintre start-upurile tehnologice inovatoare și investitorii din întregul continent european.

Capital Cell este o companie de investiții specializată în biotehnologie și sănătate care a fost creată în 2015 si care structurează runde de finanțare de până la 5 milioane de euro. Capital Cell are peste 14.000 de investitori în comunitate și a ajutat mai mult de 100 de start-upuri din sectorul biotehnologiei să găsească capital.

În plus, Capital Cell a inițiat o rundă de finanțare de €500.000 pe SeedBlink, cu scopul de a-și extinde prezența în regiunea Benelux, Franța și Italia.

Am recunoscut încă de la crearea SeedBlink nevoia de unitate în această călătorie spre inovație a Europei, de aceea am încurajat continuu colaborarea. În acest sens, ne asociem cu Capital Cell, cu investitori instituționali precum VC-uri, business angels, dar și cu investitori individuali pentru a crește deținerea de equity și a accelera competitivitatea tehnologică în Europa. Prin accesul la o comunitate europeană de investiții solide și interconectate, acest parteneriat poate accelera creșterea celor mai inovatoare startup-uri, stimulând astfel inovarea în toată Europa”, a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.

Implementarea soluției de equity management a platformei românești, Nimity, va permite companiilor din portofoliul Capital Cell să aibă o gestionare mai bună a tabelului de capitalizare, să implementeze opțiunile de acțiuni ale angajaților, să mențină o relație mai bună cu acționarii lor și să atragă mai eficient investițiile pe termen lung.

Parteneriatul cu SeedBlink reprezintă o etapă importantă pentru noi. Expertiza lor în domeniul startup-urilor tehnologice susține atenția pe care o avem în zonele de biotehnologie și sănătate, creând astfel o sinergie puternică. Această colaborare nu numai că va aduce beneficii companiilor din portofoliul nostru, dar va oferi investitorilor noștri un spectru mai larg de oportunități de investiții verificate și cu potențial ridicat”, a adăugat Daniel Oliver, fondator și CEO al Capital Cell.

De la lansarea în 2020, SeedBlink a coinvestit în peste 260 de start-upuri tehnologice printr-o rețea de peste 99.000 de investitori (business angels, VC și parteneri strategici) din aproape 100 de țări. Astfel, compania a facilitat investiții de peste 340 de milioane de euro pentru start-upuri tehnologice, din care 66 de milioane de euro prin intermediul comunității proprii, potrivit comunicatului.

Parallax

Vizualizari
166
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri