Claudiu Zamfir

Platforma românească SeedBlink, de investiții în startup-uri, se extinde în Germania, Austria și Elveția

Eric Bartha_Head of Investment Management_SeedBlink

Platforma românească SeedBlink, prin care startup-urile pot obține finanțări de la investitori individuali, se extinde acum și în Germania, Austria și Elveția (spațiul DACH), a informat, joi, compania de crowdfinding, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Lansat la începutul anului 2020, fintech-ul s-a impus rapid în Europa Centrală și de Est și în Benelux, regiunea DACH fiind cea mai recentă direcție de interes pentru echipa axată pe tehnologie.

Platforma de coinvestiții a dezvoltat colaborări cu fonduri de venture capital regionale importante precum SpeedInvest, Occident Group, Xista Science Ventures sau Elevator Ventures și un parteneriat puternic cu Gate-way Ventures prin care cele două platforme coinvestesc în aceleași oportunități europene.

SeedBlink spune că a intermediat deja finanțări pentru ecosistemul de business DACH de  peste 1,3 milioane de euro, având în portofoliu companii precum startupul german MK2 Biotechnologies (biotehnologie), proiectul BrainHero (care se adresează copiilor cu boli din spectrul autist și ADHD), Swisspod (un start-up elvețian care dezvoltă un sistem de transport terestru de foarte mare viteză), Fretello (startup austriac pentru învățarea interpretării la chitară) și Tripmakery (startup de rezervări de călătorii pentru grupuri mari).

SeedBlink a lansat de curând o rundă de finanșare și pentru Nuumi - o companie germană din domeniul medical care are ca obiectiv să vindece dependențele. De asemenea, urmează o rundă de investiții pentru SmartNanotubes - un startup german deep-tech care a dezvoltat un cip detector de gaze pentru mass-market.

Focus pe deep tech și pe științele naturii

Dezvoltarea în Germania, Austria și Elveția (DACH) va fi coordonată de Eric Bartha (foto), în calitate de Head of Investment Management în cadrul SeedBlink. Rolul său se axează pe identificarea de antreprenori ambițioși care doresc să aibă alături o comunitate europeană de investitori, precum și să se conecteze cu parteneri venture capital locali.

„Prezența noastră în regiunea DACH are ca scop accelerarea investițiilor în zonă și să pună în valoare antreprenoriatul inovator din toate sectoarele tehnologice, deschizând unor comunități noi oportunităti rezervate de obicei VC-urilor. De asemenea, oferă o oportunitate unică de a colabora în continuare cu VC-uri locale, grupuri de business angels și family offices pentru a valorifica dina-mismul economiei facilitate de limba germană, cu accent pe deep tech și științele naturii. Prin parteneriatul cu VC-uri și business angels locali, ne propunem ca în 2023 să coinvestim peste 1,5 milioane de euro în opt start-upuri și plănuim să dublăm aceste volume în 2024”, a declarat Eric Bartha, Head of Investment Management la SeedBlink.

SeedBlink a mobilizat până în prezent prin intermediul rețelei sale de investitori aproximativ 200 de milioane de euro în start-upuri tech din Europa.

„Suntem entuziasmați de extinderea SeedBlink în regiunea DACH. Competența și expertiza echipei fac SeedBlink să fie un partener excelent și așteptăm cu nerăbdare să ne extindem cooperarea în calitate de coinvestitori. Împreună, vom continua să sprijinim companiile inovatoare din domeniul deep tech și să influențăm pe termen lung ecosistemul de startupuri”, a declarat Bernhard Petermeier, partner Xista Science Ventures, unul dintre partenerii VC ai SeedBlink în Austria.

Parallax

Vizualizari
577
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri