Claudiu Zamfir

Startup-urile din România vor putea fi expuse investitorilor din Italia printr-un parteneriat SeedBlink- Doorway

italia-romania-steaguri

Platforma online românească SeedBlink, prin care startup-urile pot obține finanțări de la investitori individuali, a făcut un parteneriat cu platforma italiană de investiții Doorway, prin care își vor recomanda reciproc oportunități.

Prin acest parteneriat, comunitatea de investitori a SeedBlink va avea acces la tranzacții selectate de Doorway în Italia și la nivel internațional, dar și viceversa. Cele doua companii și-au declarat intenția de a facilita investițiile transfrontaliere la nivel paneuropean prin consolidarea infrastructurii financiare disponibile pentru IMM-urile din domeniul tehnologiei.

"Creșterea sectorului tehnologic european este promițătoare, însă nivelul de fragmentare al pieței de investiții, fiecare țară având propriul sistem juridic pentru companii, nu este benefic. Prin urmare, provocarea este de a construi o rețea europeană cu reprezentare locală în fiecare țară. Poziția de lider a Doorway în Italia va oferi investitorilor noștri acces unic la investiții cu potențial ridicat, cu ADN italian validat de un jucator local bine informat. Parteneriatul este în armonie cu misiunea noastră de a conecta eficient investitorii și start-upurile tech, construind un ecosistem financiar care va sprijini dezvoltarea unui hub tehnologic în Europa”, a spus Ionuț Pătrăhău, managing partner al SeedBlink, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.  

„Suntem încântați să ne asociem cu SeedBlink, principala platformă din Europa specializată în investiții în tehnologie. Parteneriatul nostru va oferi comunității de investitori de la Doorway acces la start-upurile și scale-upurile tehnologice europene de top selectate de SeedBlink din toata Europa. Credem că un portofoliu diversificat, creat prin intermediul expertizei combinate de selectie și verificare a Doorway și SeedBlink, poate aduce un avantaj real în ceea ce privește crearea de valoare economică pentru investitorii noștri”, a adăugat Antonella Grassigli, director executiv al Doorway.

Platforma românească SeedBlink susține că reunește peste 70.000 de investitori, care au făcut investiții de 60 de milioane de euro, în ultimii 3 ani, în startupuri de tehnologie Începând cu 2021, platforma românească s-a extins în Bulgaria, Grecia și în regiunea Benelux.

La rândul ei, platforma Doorway s-a lansat în 2019, în Italia și își propune să stimuleze investițiile private în startupuri și companii scale-up cu perspective de recuperare a investiției de către finanțatori, pe termen mediu și lung. Doorway a deschis un birou la Bruxelles pentru a-și extinde activitatea în afara Italiei. În cei patru ani de la lansare, Doorway a facilitat investiții de peste 20 de milioane de euro către 35 de companii inovatoare.

Parallax

Vizualizari
281
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri