Denisa Crăciun

Platforma românilor de la SeedBlink, autorizată de ASF ca furnizor de servicii de finanțare participativă

Thumbnail

Platforma de investiții pentru startup-uri tech din Europa SeedBlink, fondată de o echipă de români, a primit autorizarea de furnizor de servicii de finanțare participativă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) România.

SeedBlink a transmis, luni, într-un comunicat către StartupCafe.ro, că a devenit, astfel,„prima platformă de co-investiții alternative cu capital de risc, care investește în companii de tehnologie, înregistrată de ASF în România, în baza legislației nou aprobate”.

La nivel european mai sunt alte patru platforme care au primit o astfel de autorizație de la jurisdicțiile locale, din care doua două cu suport pentru equity. Platformele sunt din Spania, Letonia, Olanda și Franța. 

SeedBlink este o platformă lansată în 2020 pentru investiții de tip equity în domeniul tehnologic, care permite investitorilor individuali să finanțeze startup-uri și scaleup-uri europene, alături de investitori instituționali.

„Autorizația primită din partea ASF reprezintă un pas înainte pentru compania noastră şi o dovadă în plus că dorim să contribuim la dezvoltarea mediului antreprenorial și la protecția investitorilor într-un mod cât mai riguros”, a spus Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.  

De cealaltă parte, Carmen Sebe, CEO SeedBlink, spune că „am început demersurile pentru pașaportarea autorizației în statele membre UE. SeedBlink oferă investitorilor oportunitatea de a investi dincolo de granițele țării, în siguranță, în start-upuri cu ADN european, alături de cea mai puternică rețea de business angels și fonduri de Venture Capital. Autorizația mărește capacitatea noastră de co-investiție cu o participare situată între 100.000 și 5 milioane de euro per rundă”.

O platformă autorizată trebuie să respecte o serie de măsuri de protecție a investitorilor, în conformitate cu ECSPR (European Crowdfunding Services Providers Regulation).

Una dintre acestea este Fișa de informații esentiale privind investiția (KIIS) pe care fiecare startup trebuie să o pregătească pentru a demara o rundă de crowdfunding.

Aceasta trebuie să:

  • riscurile unei investiții;
  • se concentreze pe informații importante despre dezvoltatorii de proiect, drepturile și comisioanele investitorilor și tipurile de instrumente oferite.

Conform ECSPR, furnizorii de servicii de crowdfunding au dreptul de a dezvolta o piață secundară unde investitorii își pot revinde investițiile finanțate prin crowdfunding. 

Printre startup-urile locale finanțate prin SeedBlink sunt: Druid AI, KFactory, Code of Talent, Kinderpedia, SanoPass, Brio, The Outfit, easySales, Arcanna AI sau Yarooms

Parallax

Vizualizari
591
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri