Claudiu Zamfir
Platforma românească SanoPass, care conectează, digitalizează şi integrează toate serviciile de prevenţie medicală, vrea să obțină 800.000 de euro într-o rundă de finanţare, pentru a lansa noi produse.
Potrivit Mediafax, runda este condusă de către fondul de investiţii Cleverage Venture Capital cu 200.000 de euro, iar 600.000 de euro au fost alocaţi pentru investitori pe platforma de equity crowdfunding SeedBlink, într-o campanie mixtă. 300.000 de euro sunt acum disponibili pentru investiţie pe SeedBlink, dintr-un total de 800.000 de euro.
Finanţarea se va face sub forma unui acord de tip SAFE (Simple Agreement for Future Equity), care va include o evaluare maximă de 8 milioane de euro şi un discount de 25% la momentul următoarei runde, de Serie A, pe care compania şi-a propus să o finalizeze în următoarele 24 de luni.
SanoPass va investi capitalul atras în marketing, creşterea vânzărilor, integrarea sistemului de inteligenţă artificială şi lansarea de noi produse.
Lansat în anul 2019, serviciul digital emite abonamente medicale de prevenție oferite de angajatori ca beneficii pentru angajați. Abonații SanoPass sunt angajați ai companiilor din domenii precum transporturi, productie, IT, financiar, retail.
În anul 2020, marcat de pandemia de coronavirus COVID-19, SanoPass spune că a făcut afaceri de 1 milion de lei (circa 200.000 de euro), în urma unor parteneriatele cu firme ca Mastercard, Dr. Max sau NN România. În prezent, aplicaţia SanoPass are peste 15.000 utilizatori, decontând servicii medicale în valoare de peste 500.000 lei pentru clinicile partenere, în 2020.
Startup-ul a fost înregistrat în decembrie 2018 cu sediul central la Târgoviște, județul Dâmbovița. Firma a fost fondată de doi tineri antreprenori: Andrei Vasile și Mihai Vădan (foto). S-au mai alăturat, ca acționari, Petra Sîntejudean și Nicolae Bogdan Asprițoiu, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro.
Investitorul principal din runda de finanțare anunțată marți, Cleverage Venture Capital, este un fond de investiţii rezultat din asocierea antreprenorilor Wargha Enayati, fondator Regina Maria şi preşedinte Enayati Group, Georgios Sofianos, antreprenor în industria de sănătate şi CEO Sofmedica, Sergiu Neguţ - business angel şi co-fondator Fintech OS şi Voicu Oprean, fondator AROBS Transilvania Software.