Cristian Ionuţ Burcea

Întreb BT: BT Mic – Cum poţi obţine un credit destinat start-up-urilor şi firmelor mici, indiferent de domeniul de activitate? Un specialist BT Mic a răspuns întrebarilor antreprenorilor, miercuri, de la ora 11:00

Thumbnail

Cum poţi beneficia de finanţare pentru un start-up sau o firmă mică? Care sunt domeniile de activitate pentru care poţi obţine credit? Cum te poţi asigura că îndeplinești toate condițiile necesare? Cristian Ionuţ Burcea, manager regional BT Mic, a răspuns întrebărilor antreprenorilor miercuri, 28 martie 2018, de la ora 11:00. 

 

Întâlnirea s-a încheiat

Citește răspunsurile, la comentarii!

 
Invitat: Cristian Ionuţ Burcea – Manager Regional, BT Mic. Cristian are 10 ani experienţă în cadrul Grupului Financiar Banca Transilvania. În prezent coordonează activitatea de business la BT Mic şi este implicat în activitatea de finanțare a persoanelor juridice de mai bine de 8 ani.

Specialistul BT Mic va răspunde la întrebări pe următoarele teme:

 • Cum poţi obţine un credit, pentru o firmă nou înfiinţată;
 • Costurile pe care le presupune acordarea unui astfel de credit;
 • Suma maximă pentru care poţi obţine finanţare, dacă ai un start-up sau o firmă mică;
 • Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinești;
 • Paşii de urmat pentru a obţine un credit destinat afacerilor mici;
 • Garanţiile necesare.

ATENȚIE: Poți adresa întrebări scrise, folosind formularul de comentarii de la finalul articolului până miercuri, 28 martie 2018, ora 11.00, precum și în timpul întâlnirii online, în intervalul 11.00-12.00.

 • Pentru a putea adăuga întrebări în formularul de comentarii, trebuie să te loghezi ca utilizator, cu e-mail și parolă.
 • Dacă nu ai cont de utilizator, poți crea unul, în formular, cu o adresă validă de e-mail.
 • Te rugăm să adresezi numai întrebări legate de tema întâlnirii on-line.
 • Vom accepta doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent.

Specialistul BT Mic răspunde în scris, la comentarii, imediat după fiecare întrebare, în ordinea postării întrebărilor.

Întreb BT este o serie de întâlniri online săptămânale, realizată de StartupCafe.ro în parteneriat cu Banca Transilvania, destinată antreprenorilor cu firme mici și mijlocii interesaţi de instrumente de creditare pentru dezvoltarea afacerilor.

Cum pui întrebări la articol

 • Scrie în formularul de comentarii, de la final de articol

 • Bifează căsuța ”Vreau răspuns de la autor”

 • Primești răspunsul la întrebare pe site și pe email

Cum contactezi direct specialistul

 • Folosește butonul de contact din profilul autorului

 • Ține legătura cu specialistul, direct în contul tău

Parallax

Vizualizari
5489
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.354
Just for testing :

interaction: 3.44

popularity: 0.67

publishing: 1.33

expertise: 0

rating: 1.354

Finanțare bancară
Cristian este Manager Regional, BT Mic, are 10 ani experienţă în Grupul Financiar Banca Transilvania și coordonează activitatea de business la BT Mic.
Articole publicate : 1
Adauga comentariu
poza de profil
Vlad
Rotaru
Vreau sa imi deschid un studio video. Dupa calculele mele, ca sa incep as avea nevoie de 30.000 euro. Sunt angajat de vreo 6 ani si am un salariu mediu. Nu am avut nici o firma pana acum. Cum poţi obţine un credit? Care sunt costurile pe care le presupune un astfel de credit? Am nevoie de garantie?
Cristian
Burcea - Banca Transilvania
In cazul dvs ar trebui sa luati in calcul un criteriu important in activitatea de finantare a societatilor aflate la inceput de drum, faptul ca putem finanta o afacere existenta, care are minim trei luni de activitate operationala, practic sa existe venituri inregistrate cel putin de trei luni.

Un alt aspect important deloc de neglijat este ca BT Mic finanteaza afacerile nou infiintate intr-un mod progresiv, ceea ce poate insemna ca suma estimata de dvs poate fi transpusa intr-un plan investitional esalonat pe o perioada in care sa finantam o parte din suma pe o perioada scurta de timp (aici ma refer la 24-36 luni), iar dupa ce construim o baza solida de incredere reciproca sa finantam si a doua parte a investitiei.

Punctual, va scriu mai jos raspunsuri concrete la intrebarile adresate:
1. Cum poţi obţine un credit?
R: Va infiintati o entitate juridical (PFA, II, SRL etc), pregatiti primele 3 balante contabile in care ati inregistrat venituri, aplicati pe site-ul nostru si venim noi la dvs: https://www.bancatransilvania.ro/bt-mic/

2. Costurile sunt influentate de analiza afacerii, ceea ce inseamna ca avem oferte personalizate in functie de profilul clientului finantat. Costurile sunt echitabile pt ambele parti.

3. In functie de suma solicitata si de rezultatul analizei de credit vi se pot solicita garantii. Daca va referiti la garantii imobiliare, va pot spune ca decizia de finantare este influentata de bonitatea afacerii dvs. si nu de garantiile imobiliare/mobiliare propuse.
poza de profil
Clara
Stancov
Buna ziua,
Eu si sotul avem un SRL-D infiintat la final de 2016, facem consultanta in HR. In 2017 firma are pierdere contabila nu suntem platitori de TVA. Am vrea sa achizitionam licente pentru softuri de evaluare - sunt destul de scumpe, cum ne puteti ajuta? Multumim!
Cristian
Burcea - Banca Transilvania
Buna ziua,
Va recomand sa accesati link-ul de mai jos, acolo unde puteti lasa datele dvs de contact iar in cel mai scurt timp un coleg de-al meu va va contacta pentru a stabili o intanire in care sa puteti discuta in detaliu.

Nu ati mentionat o suma, dar ce va pot spune este ca avem posibilitatea de a acorda finantari care sa acopere nevoia de achizitie a unui/unor softuri.

https://www.bancatransilvania.ro/bt-mic/
poza de profil
Radu
Stefan
Am depus in 2017 un proiect pe Start Up Nation dar nu am fost selectati. Ideea era sa facem un business cu ghidaj turistic, bazat pe trasee facute de noi si sa organizam deplasari de grup pe zone montane mai putin vizitate, cu biciclete inchiriate. Pentru un parc de biciclete am fi avut nevoie de o investitie (max 20 mountain bikes de bna calitate, deci mai scumpe). Nu avem firma, suntem PFA (doua entitati). Am putea lua credit? Cum tratati cu PFA-urile? Mersi
Cristian
Burcea - Banca Transilvania
Buna ziua,
Putem finanta orice forma de organizare juridica, inclusive PFA-urile. Luam in calcul veniturile realizate de dvs. indiferent de tipul de entitate (PFA, SRL, II, IF, etc. inclusiv Producator Agricol Individual). PFA-urile au acces la toate tipurile de produse de creditare, pentru investitii sau activitatea curenta.

Va incurajez sa aplicati pe site-ul nostru, astfel va putem contacta pt a discuta punctual pe solicitarea dvs. Daca aplicati pana la 28 aprilie 2018 veti beneficia de comision de acordare zero.
https://www.bancatransilvania.ro/bt-mic/
Multumesc,
poza de profil
Daniela
Micusoru
Buna ziua,
Pregatesc o afacere impreuna cu o prietena, in domeniul modei. Suntem la inceput de drum si incercam sa rezolvam cat mai multe detalii inainte de a incepe. Este acest domeniu - moda - unul in care oferiti finantari? Care sunt sansele sa obtinem un credit pentru o afacere in conditiile in care experienta de business este doar din carti? Va multumesc!
Cristian
Burcea - Banca Transilvania
Buna ziua,
Finantam entitati juridice din toate domeniile de activitate, iar domeniul modei se Numara si el printre acestea. Business-ul dvs. este relevant ca experienta, iar experienta minima necesara este de 3 luni de activitate, insa aici se adauga si experienta persoanelor implicate in afacere, fac referire la asociatii/administratorul firmei cat si la alte personae cu know-how implicate.
Multumesc,
poza de profil
Dorin
Ciusca
Buna ziua,
As vrea sa-mi deschid un mic hostel in Oradea. Am deja firma infiintata, dar inca nu am inregistrat activitate contabila pe ea. Este posibil sa accesez un credit pentru a-mi acoperi cheltuielile intitiale (plata chiriei pe 6 luni, achizitia de mobilier, site-ul si partea de promovare)? Din calculele mele, as avea nevoie de 50.000 de euro. Mentionez ca as putea sa ofer drept garantie 2 apartamente ce sunt pe numele meu. De asemenea, ma intereseaza sa stiu daca atunci cand accesez creditul este nevoie sa arat si planul de business?
Cristian
Burcea - Banca Transilvania
Buna ziua,
Puteti accesa un credit pentru investitia initiala, necesara deschiderii hostelului si pentru cheltuielile curente mentionate, doar in situatia in care aveti deja o activitate la care sa ne putem raporta.

Din informatiile prezentate de dvs. inteleg ca nu exista minimul necesar de activitate, cele minim trei luni in care acest business sa fi generat venituri. Acordam finantari tinand cont, inainte de toate, de veniturile realizate de activitatea finantata si doar dupa aceea identificam garantiile, acestea fiind un element care nu influenteaza capacitatea de rambursare a business-ului finantat.

Planul de afaceri este relevant si reprezinta un reper insa nu ar trebui sa confundati acordarea unei finantari pe venituri realizate (solutia noastra), cu analiza unor venituri previzionate care nu vin concomitant cu venituri realizate.
Multumesc
poza de profil
Marian
Banu
Bună ziua, cum as putea beneficia de finanțare dacă am firma deschisa de 1 săptămână? Doresc achiziționarea unui autoturism pentru transport mărfuri aproximativ 16000 euro exista vreo posibilitate atâta timp cât nu am 3 luni de activitate pe firma? Și ce condiții trebuie sa îndeplinesc? Mulțumesc
poza de profil
Gustavo
Florin
Buna seara, sunt interesat de un credit in voloare de 20.000 lei pentru infiintarea unui magazin online pentru produse de mobilier din lemn masiv, intentionez sa infiintez firma in urmatoarele zile, mentionez ca am nevoie de credit doar pentru promovare, astept raspunsul dumnevoastra daca se poate finanta un astfel de proiect. Va multumesc anticipat
poza de profil
Valentina
Mustafa
Buna seara am avea o intrebare fiul meu are o firma nou infiintata am dori sa stim daca putem face un credit pentru inceperea activitati magazinul este deja utilat dar ne lipsesc bani pentru aprovizionarea acestuia multumesc

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri