Claudiu Zamfir

Platformă: „Se practică umflarea prețurilor”, în comerțul online din România

reduceri-comert-online-dreamstime

O platformă românească de comparare a prețurilor afirmă, luni, că a observat „cu ochiul liber cum unii comercianți umflă prețurile înainte de campaniile de reducere”, iar de Crăciunul din anul 2022 a scăzut considerabil numărul de discount-uri comparativ cu ultimele 3 luni.

Comparatorul românesc de prețuri IXA.ro, deținut de FamShop, o platformă de automatizări pentru magazinele online, a strâns în acest Crăciun aproximativ 20.000 de produse la „preț bun”, comparativ cu săptămânile anterioare, unde erau prezente peste 45000 de produse la reducere.

Specialiștii în e-commerce de la FamShop avertizează clienții online „să verifice prețurile înainte să cumpere pentru că pot fi păcăliți ușor”.

„Se practică umflarea prețurilor” - spune FamShop, în comunicat.

„Se observă cu ochiul liber cum unii comercianți umflă prețurile înainte de campaniile de reducere, acum se observă automatizat. Putem să combatem țepele dacă suntem mai precauți și alocăm timp căutărilor. Cifrele ne arată că prețuri bune găsești și în afara sărbătorilor și a perioadelor binecunoscute cu reduceri”, declară fondatorul FamShop, Florin Măcău.

Printre categoriile principale de produse urmărite de comparatorul IXA se numără cărți, articole beauty, jucării, electrocasnice, articole vestimentare și unelte. Comparatorul spune că a atins aproape 4 milioane de produse urmărite și în curând va lansa extensii pentru cele mai folosite browsere.

Parallax

Vizualizari
840
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri