Claudiu Zamfir

TransferGo: Câți bani mai trimit acasă românii din Marea Britanie

Thumbnail

Serviciul de transfer de bani transfrontalier TransferGo a remarcat o creștere a sumelor trimise acasă de românii care muncesc în străinătate, în contextul apropierii redeschiderii școlilor, după vacanță.

Startup-ul anglo-lituanian a anunțat, joi, creșterea cu 25% a numărului de transferuri de bani, precum și a valorii acestora, între românii din diaspora și cei din țară, datorată apropierii începerii noului an școlar (programată pe 14 septembrie).

Creșterea de aproximativ 25% este înregistrată în septembrie în comparație cu lunile de vară, spune TransferGo, care susține că a devenit deja „o tradiție anuală ca, de la sfârșitul lunii august, românii care muncesc în afara țării să  <<facă ghiozdanul>> la distanță”.

Pentru a se asigura că acoperă nevoile copiilor rămași în Romnia, în grija bunicilor sau a altor rude, părinții care lucrează peste granițe trimit bani chiar și în 2-3 tranșe într-un interval de 30 de zile, potrivit reprezentanților TransferGo.

În momentul de față, cea mai activă comunitate de români din punct de vedere al transferurilor de bani prin intermediul serviciului TransferGo este cu precădere cea din Marea Britanie.

Prin serviciul TransferGo, românii de aici au trimis în medie între 400 și 700 de lire (apox. 435-760 de euro) , în total, de la mijlocul lunii august și până la mijlocul lunii septembrie - susține startup-ul anglo-lituanian.

Tot în această perioadă a anului, numărul de transferuri de bani prin aplicația TransferGo crește și în sens invers, din țară către tinerii români plecați la studii peste hotare. Cele mai multe transferuri de bani pleacă din București, Cluj, precum și alte orase mari ale României, către localitățile din afară țării preferate de studenții români.

TransferGo a fost fondat în anul 2012, la Londra, de 4 antreprenori lituanieni: Arnas Lukosevicius, Daumantas Dvilinskas, Edvinas Sersniovas și Justinas Lasevicius. În cei 8 ani de existență, startup-ul a primit de investiții totale de cel puțin 64 milioane de dolari, de la fonduri de capital de risc și alți finanțatori.

În România serviciul este disponibil din 2015. În 2019, au fost operate către România peste jumătate de milion de transferuri prin intermediul TransferGo, 80% dintre acestea fiind efectuate de pe aplicația pentru dispozitive mobile. În  luna aprilie 2020, TransferGo a raportat o creștere de 50% a transferurilor către țara noastră, precum și un grad de utilizare al aplicației de peste 60%.

Un alt startup de transfer de bani folosit de lucrătorii români din străinătate este TransferWise, fondat, cu un an ma devreme, de doi antreprenori estonieni, Kristo Kaarmann și Taavet Hinrikus. Înregistrată tot la Londra, platforma TransferWise a obținut finanțări de peste 770 de milioane de dolari, ajungând să fie evaluată la 3,5 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
741
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri