Claudiu Zamfir

Un startup de plăți pentru comerțul digital a primit o investiție de 230 de milioane de dolari

Thumbnail

Un startup britanic de soluții de plăți pentru comerțul digital a primit o investiție de 230 de milioane de dolari, despre care spune că este cea mai mare rundă de finanțare serie A primită vreodată de un fintech în Europa.

Startup-ul Checkout.com a primit runda de finanțare de la Insight Partners, DST Global, fondul suveran de investiții GIC, Blossom Capital, Endeavour Catalyst și alți investitori strategici.

Checkout.com oferă comercianților digitali o soluție care să permită plăți în toate locurile și pe toate canalele. Cu banii de la investitori, startup-ul vrea să se extindă în Europa, SUA și Orientul Mijlociu, iar apoi în Asia și America Latină.

Printre clienții Checkout.com se numără Samsung, Deliveroo, Transferwise, Patreon. Startup-ul procesează mai mult de 150 de valute și are 345 de angajați. În următorii 3 ani, vrea să ajungă la 1.000 de angajați, pe măsură ce se extinde.

Checkout.com a fost lansat în anul 2012 de un antreprenor elvețian, Guillaume Pousaz.

Potrivit datelor Dealroom, citate de comunicatul de presă al Checkout.com, la 230 de milioane de dolari, aceasta este cea mai mare rundă de finanțare serie A obținută de un startup de tehnologii în domeniul financiar (fintech) din Europa.

Cea mai mare finanțare serie A obținută în Europa de un startup a fost de 320 de milioane de dolari, luată de firma britanică de biotehnologii Immunocore, în 2015. Tot în biotech, OakNorth a luat 200 de milioane de dolari, în 2017.

De asemenea, startup-ul fintech elvețian TradePlus24 a obținut o finanțare serie A de 190 de milioane de dolari în ianuarie 2019.

Parallax

Vizualizari
543
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri