Claudiu Zamfir

Site-ul CrunchBase a obținut o finanțare de 50 milioane dolari, să-și dezvolte baza de date cu startup-uri

Thumbnail

Platforma online americană CrunchBase, care a construit o bază de date cu informații despre startup-uri, antreprenori și investitori din întreaga lume, a obținut miercuri o nouă investiție, în valoare de 50 de milioane de dolari.

Runda de finanțare de serie D este condusă de fondul de investiții Alignment Growth. La finanțarea equity au mai participat investitori mai vechi ai CrunchBase: Mayfield Fund, OMERS Ventures și Emergence.

Site-ul american depășește astfel investiții de 100 de milioane de dolari, obținute în 7 ani. Cu noile fonduri, platforma vrea să-și îmbunătățească produsul tip software as a service (SaaS) de date și informații relevante despre companii.

CrunchBase spune că afacerea sa a accelerat în urma investițiilor continue pe care le-a făcut în tehnologia sa de date, precum și datorită consolidării brandului și a dezvoltării produsului. Platforma online se laudă acum cu 75 de milioane de utilizatori unici pe an și peste 60.000 de clienți (plătitori), între care se regăsesc mai mult de jumătate dintre companiile de pe lista Fortune 500, alături de mii de firme mici și mijlocii.

În prima jumătate a anului 2022, platforma a generat noi venituri anuale recurente (ARR) de 9 milioane de dolari.

Crunchbase a fost lansată în anul 2007, ca simplă rubrică în josul publicației online de tehnologie TechCrunch.com, de către Michael Arrington, care era editor acolo. În 2010, TechCrunch a fost cumpărată de compania de servicii online AOL, pentru 25 de milioane de dolari, iar în 2015 Crunchbase s-a separat de publicație, devenind firmă de sine stătătoare.

În 2017, AOL a  intrat în portofoliul companiei de telecomunicații Verizon, cu tot cu TechCrunch. Tot Verizon se numără printre investitorii în Crunchbase, inclusiv prin runda de serie C de acum.

În România, o bază de date asemănătoare cu Crunchbase este site-ul Romanian startups, un director online al startup-urilor tech românești. 

Parallax

Vizualizari
289
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri