Claudiu Zamfir

Senzorii Airly, care monitorizează poluarea și în România, au mai primit 3,3 milioane dolari finanțare

Thumbnail

Startup-ul polonez Airly, care a construit o rețea de senzori de monitorizare a poluării aerului, inclusiv în România, a obținut, luni, o nouă finanțare de capital de risc, de 3,3 milioane de dolari, ca să facă angajări.

Noua rundă de finanțare a fost condusă de fondul de investiții londonez firstminute capital, susținut de fostul CEO al Google, Eric Schmidt. La investiție au mai participat angel investors notabili, ca Garrett Camp, unul dintre fondatorii Uber, și  Markus Villig, fondator al Bolt. Și miliardarul britanic Richard Branson, care a mai finanțat în trecut Airly, a investit în noua rundă de finanțare a startup-ului polonez.

Astfel, Airly ajunge la investiții totale de circa 7 milioane de dolari, în mai puțin de 5 ani de existență.

Cu noul capital, Airly vrea să-și crească personalul de la 35 de membri la 70, până la finalul anului 2021, și să-și deschidă birouri în Marea Britanie și SUA. Firma caută ingineri și specialiști în marketing și vânzări, în diferite țări. De asemenea, startup-ul vrea să își îmbunătățească algoritmii și platforma de informații de mediu.

Poluarea aerului este o molimă pentru sănătatea noastră, e ca o pandemie în slow motion. Îmbunătățirea calității aerului ar trebui să stea la baza reconstrucției mondiale post-pandemie”, a spus Wiktor Warchałowski, cofonator și CEO al Airly.

Startup-ul polonez a dezvoltat senzori de dimensiuni mici, pe care i-a amplasat în diverse orașe, pentru monitorizarea poluării aerului la nivelul străzilor, folosind și tehnologii proprii de machine learning. Airly a amplasat și în România o rețea de senzori de poluare, cu sprijinul companiei Philips.

Zielele trecute, activistul de mediu Octavian Berceanu, devenit recent comisar general al Gărzii de Mediu, a folosit datele Airly într-o acțiune de combatere a poluării provenind de la arderea deșeurilor, în jurul Bucureștiului.

Startup-ul Airly a fost fondat în anul 2016, la Cracovia, de trei antreprenori polonezi: Wiktor Warchalowski (CEO), Michal Misiek și Aleksander Konior.

Și românii au fondat un startup de montitorizare a poluării. uRAD Monitor, înființat în anul 2016, la Timișoara, de Radu Motișan, a dezvoltat o rețea de monitorizare a poluării, cu ajutorul unor stații speciale. Tehnologiile sale software si hardware oferă și soluții pentru  gospodarii, spatii de productie sau birouri.

Parallax

Vizualizari
1533
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri