Claudiu Zamfir

Nou fond european de aproape 100 milioane Euro pentru startup-uri IT, cu participarea fostului șef Google

Thumbnail

Startup-urile IT europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc de la un fond de investiții de 87 de milioane de lire sterline (aproape 100 de milioane de euro) lansat la Londra, cu participarea fostului CEO al Google Eric Schmidt și a altor investitori importanți.

Conform TechCrunch, acesta este cel de-al doilea fond pentru startup-uri eraly-stage lansat de firma Firstminute Capital, cu sedii la Londra, Berlin și Stockholm.

Fondul este susținut de compania de investiții RIT Capital Partners, alături de alți investitori instituționali, printre care fondul britanic Atomico, colosul chinez Tencent și conglomeratul german Henkel.

Printre investitorii individuali se numără Eric Schmidt (fost chairman și CEO al Google) și Carl Pei (cofondator al companiei chineze de telefoane mobile OnePlus).

Firstminute Capital caută startup-uri early-stage în Europa și America de Nord, pentru a le acorda investiții seed (de la câteva sute de mii de euro până la 1-2 milioane de euro).

Din primul său fond, de 100 de milioane de dolari, firma de investiții a finanțat startup-uri ca: Wayve (UK - tehnologii de inteligență artificială în domeniul mașinilor autonome), Klang Games (Germania - gaming), Nabla (Franța-inteligență artificială), Robocorp (Finlanda - roboți software RPA open source), Storyblok (Austria- sistem de gestionare a conținutului web), Good Monday (Danemarca - tehnologii pentru managementul birourilor), Ramp Network (Polonia - tehnologii pentru exchange-uri de criptomonede).

Parallax

Vizualizari
1631
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri