Raluca Abrihan

Fostul şef al Google, Eric Schmidt, pleacă de la conducerea grupului Alphabet

Thumbnail

Fost director executiv al Google, Eric Schmidt (62 de ani) a anunţat că pleacă de la conducerea grupului Alphabet. El rămâne totuşi în consiliul de conducere şi va avea rol de consilier tehnic (technical adviser).

 

Eric Schmidt s-a alăturat celor doi fondatori ai companiei Google, Larry Page și Sergey Brin, în 2001, când a fost numit la director executiv (CEO) al gigantului american. A fost apoi numit preşedinte al Google, şi ulterior al grupului Alphabet, rol pe care l-a deţinut până azi. După retragerea de la şefia Google, funcţia de CEO a fost preluată de Sundar Pichai.

Omul de afaceri este unu dintre cei mai bogaţi oameni din lume, ocupând locul 119 în topul celor mai bogaţi, cu o avere estimată de publicaţia americană Forbes la 11,1 mililarde de dolari.

“După zece ani în funcţia de de CEO şi şapte în ce de preşedinte, abia aştept să mă implic mai mult în cele mai noi tehnologii şi proecte filantropice. Sunt încântat să lucrez în continuare, alături de Larry şi Sergey la viitorul nostru aici la Alphabet”, a postat Eric Schmidt pe Twitter, potrivit TheVerge.com.

Schmidt este inginer de profesie şi absolvent al University of California, Berkeley.

Citeşte şi

4 lucruri esentiale pentru a conduce cu succes o firma- de la seful Google, Eric Schmidt

Parallax

Vizualizari
812
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri