Claudiu Zamfir

„Puștiul fără diplomă de facultate” care a fondat compania de telefoane OnePlus

Thumbnail

Antreprenorul Carl Pei, cofondator al OnePlus, a confirmat, vineri, că părăsește compania chineză de telefoane mobile, alături de care s-a maturizat și s-a impus în business-ul global.

Carl Pei (Pei Yu, după numele său real) a lucrat mai întâi la producătorul chinez de telefoane Oppo, prezent și pe piața românească. Tânărul începuse studiile universitare la Stockholm, dar s-a lăsat de facultate pentru a se dedica muncii. El a fost cooptat de vicepreședintele Oppo, Pete Lau (Liu Zuohu, după numele real) în echipa sa, în anul 2012.

În 2013, Pete Lau a părăsit Oppo și l-a luat după el și pe Carl Pei, fondând împreună OnePlus, o companie cu o creștere uimitoare pe piața dură a smartphone-urilor.

După 7 ani la OnePlus, Pete Lau a anunțat, oficial, vineri, că pleacă din compania pe care a co-fondat-o când avea doar 24 de ani.

„De la emoția primului angajat pe care l-am intervievat până la lupta cu teama severă când am prezentat pentru prima dată un produs și până la a învăța să gestionez o echipă... Călătoria a fost reală. Îi sunt veșnic recunoscător lui Pete pentru că și-a asumat riscul cu acest puști fără diplomă de facultate, cu nimic altceva pe numele său decât un vis. Încrederea, mentoratul și camaraderia nu vor fi uitate niciodată. Multumesc pentru șansa vieții mele” - a scris antreprenorul de 31 de ani pe forumul OnePlus.

Mai departe Carl Pei urmează să-și deschidă o altă companie, conform TechCrunch.com. Născut în anul 1989, la Beijing, el are acum cetățenie suedeză.

Parallax

Vizualizari
10983
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri