Claudiu Zamfir

Revolut Junior, aplicație pentru copii lansată și în România

Thumbnail

Aplicația de gestionare a finanțelor personale Revolut lansează de miercuri și în România varianta pentru copii, Revolut Junior.

Noul produs este o aplicație pentru gestionarea banilor dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani și părinților acestora, care a fost deja lansat, în luna martie, în Marea Britanie.

Potrivit fintech-ului britanic, Revolut Junior își propune să promoveze obiceiurile sănătoase de gestionare a banilor de la o vârstă fragedă și în parametri siguri, totul sub îndrumarea unui adult responsabil. Conturile Revolut Junior pot fi create doar de către un părinte sau un tutore legal care deține un cont Revolut.

Potrivit Revolut, contul oferă funcționalitățile și experiența necesare pentru a-i ajuta pe tineri să obțină abilitățile financiare de care au nevoie înainte de a deveni independenți financiar.

Produsul are trei componente principale:

1.    O aplicație nouă, Revolut Junior, creată pentru copii, prin intermediul căreia aceștia își pot gestiona soldul și pot primi alerte referitoare la tranzacții.
2.    O secțiune nouă în cadrul aplicației Revolut, creată special pentru părinți și tutori, care le permite să gestioneze modul în care copiii lor cheltuie bani.
3.    Un card Revolut Junior pentru copii, cu un design exclusiv.

Prin folosirea propriului cont Revolut părinții vor putea să gestioneze sumele de bani alocate copiilor, precum și fondurile proprii, totul dintr-un loc sigur, ceea ce oferă o soluție integrată de management financiar pentru întreaga familie. Aceasta include și faptul că părinții vor putea transfera instantaneu bani către contul copiilor și vor putea accesa soldul și tranzacțiile acestora.

În plus, părinții pot primi notificări prin care să fie anunțați de modul în care copilul lor cheltuie bani. Produsul include setări de siguranță care le permit părinților să controleze funcționalitățile cardului și tranzacțiile precum plățile online.

Pe parcursul anului vor fi adăugate noi funcționalități, printre care se numără: posibilitatea de a stabili o alocație lunară, sarcini și obiective cu caracter financiar, opțiuni de economisire, rapoarte de cheltuieli, limite de cheltuire și noțiuni de educație financiară care îi vor ajuta pe copii să își dezvolte abilitățile financiare.

Fiecare funcționalitate este creată în așa fel încât să implice atât părinții, cât și copiii, facilitând astfel dialogul constant în familie - mai spun cei de la Revolut, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Revolut Junior este disponibil în România pentru clienții care au Revolut Metal sau  Premium, care pot crea astfel conturi copiilor.

Revolut a fost înființat în anul 2015, la Londra, de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko. Firma a atras investiții de 836 de milioane de dolari și a ajuns să fie evaluată la 5,5 miliarde de dolari.

În prezent, fintech-ul spune că a ajuns la 12 milioane de clienți la nivel global și 2.000 de angajați.

În România Revolut a intrat în luna mai 2018, având peste 1 milion de utilizatori în țara noastră, potrivit datelor raportate în februarie 2020.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
1755
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri