Claudiu Zamfir

Prețul Bitcoin a picat mai mult de o treime în circa 3 săptămâni

Thumbnail

Prețul Bitcoin a picat sâmbătă, 4 decembrie 2021, la un minim al ultimei luni, scăderea fiind de 38% comparativ cu nivelul maxim istoric înregistrat pe 10 noiembrie 2021.

Bitcoin a coborât sâmbătă dimineața la 42.874 de dolari și 62 de cenți, o prăbușire de 38 de procente față de nivelul maxim istoric înregistrat pe 10 noiembrie, de 68.789 dolari și 63 de cenți, potrivit datelor de pe Coinmarketcap. Prețul bitcoin a pierdut astfel mai mult de o treime în aproximativ 3 săptămâni. În 24 de ore, prețul bitcoin a căzut cu 15.000 de dolari, după cum a remarcat și Coindesk.

Sâmbătă, spre seară criptomoneda revenea pe creștere, ajungând pe la 48.200 de dolari, la ora publicării acestei știri, o creștere cu 14% față de nivelul minim al zilei înregistrat de dimineață.

Thumbnail

Deși bruscă, scăderea de sâmbătă nu este totuși neobișnuită în piața crypto. Spre comparație, acum un an, 1 BTC avea o valoare de circa 17.000 USD, ceea ce înseamnă că și nivelul minim al zilei de sâmbătă tot a fost cu 150% mai mare față de prețul din urmă cu un an.

Reamintim că, în urmă cu circa două săptămâni, bitcoin a avut un upgrade important, denumit Taproot, primul în ultimii  patru ani.

Și ethereum a picat brusc sâmbătă dimineața, până la un preț minim de 3.525 de dolari și 49 de cenți - o cădere cu aproape 28% față de nivelul maxim din ultimele 30 de zile, de 4.891 dolari și 70 de cenți. Sâmbătă, spre seară, și ETH își mai revenea, tranzacționându-se la 4.022 dolari la ora publicării acestei știri. În cursul zilei de sâmbătă, variația criptomonedei ether a fost și de circa 20% (de la prețul minim la maxim al zilei).

Thumbnail

La fel ca marea majoritate a criptomonedelor, și eGold, crypto-activul românilor de la Elrond, a picat sîmbătă dimineața, ajungând la un minim al ultimei luni, de 225 de dolari și 61 de cenți. Ulterior, și EGLD a revenit pe creștere, tranzacționându-se la 315 dolari, la ora publicării acestei știri. În numai 24 de ore, diferența între prețul minim și cel maxim atins a fost și de 54% (raportat la minim), la eGold, sâmbătă.

De remarcat că eGold a sărit de o valoare totală de 10 miliarde de dolari a criptomonedelor generate, în timp ce valoarea eGold în circulație era de 6,3 miliarde de dolari, conform Coinmarketcap.

Thumbnail

Parallax

Vizualizari
2196
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri