Denisa Crăciun

Premiul Nobel pentru Economie 2021. Cine sunt câștigătorii

Thumbnail

Premiul Nobel pentru Economie 2021 a fost acordat lui David Card, Joshua Angrist și Guido Imbens pentru „contribuțiile empirice la economia muncii” și „contribuțiile metodologice la analiza relațiilor de cauzalitate”. 

Laureații din acest an vor împărți premiul în valoare de 10 milioane de coroane suedeze: jumătate îi revine lui David Card pentru lucrările sale din domeniul economiei muncii, iar cealaltă jumătate va fi împărțită de Joshua Angrist și Guido Imbens pentru rolul lor în înțelegerea relațiilor de cauzalitate, conform nobelprize.org

Cine sunt câștigătorii Premiului Nobel pentru Economie 2021

  • David Card s-a născut în 1956 în Guelph, Canada. În 1983 și-a finalizat teza de doctorat la Universitatea Princeton din SUA.
  • Joshua D. Angrist s-a născut în 1960 în orașul Columbus, Ohio, SUA. În 1989 și-a finalizat teza de doctorat la Universitatea Princeton din SUA.
  • Guido W. Imbens s-a născut în 1963 în Eindhoven, Olanda.  În 1991 și-a finalizat teza de doctorat la Universitatea Brown, Providence, SUA.

În 2020 Premiul Nobel pentru Economie a fost acordat lui Paul Milgrom și Robert Wilson pentru inventarea de noi formate de licitații.

Cei doi au primit premiul pentru „îmbunătățiri ale teoriei licitațiilor și inventarea de noi formate de licitații”, potrivit nobelprize.org, citat de HotNews.ro.

În 2019, Premiul Nobel pentru Economie a fost acordat lui Abhijit Banerjee, Esther Duflo și Michael Kremer pentru combaterea sărăciei în lume.

Citește și:

Parallax

Vizualizari
368
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri