Redacția StartupCafe.ro

Porsche deschide oficial biroul de la Timișoara și intenționează să angajeze 100 specialiști IT

Porsche deschide birou la Timisoara

Porsche Engineering, furnizor de servicii tehnologice şi subsidiară deţinută în totalitate de Porsche, deschide oficial al doilea centru de cercetare-dezvoltare din România, la Timișoara, și intenționează să facă angajări, conform News.ro.

Compania vrea să recruteze în 2023 peste 100 de dezvoltatori şi ingineri software în România. Este vorba despre specialiști care au competențe în: AI, Big Data, Cloud, Infotainment, ADAS, Connectivity, dar şi în alte segmente din domeniul IT pentru automotive.

„Porsche Engineering, furnizor de servicii tehnologice şi subsidiară deţinută în totalitate de Porsche, îşi consolidează prezenţa în România şi anunţă deschiderea oficială a biroului său fizic din Timişoara, cu planuri de dezvoltare pe termen lung. Acest demers se înscrie în strategia companiei de a-şi întări prezenţa pe plan local, iar în 2023 Porsche Engineering îşi propune să extindă echipa locală cu peste 100 de colegi noi, dintre care aproximativ 50 de dezvoltatori şi ingineri software vor fi angajaţi în Timişoara”, anunţă compania.

Biroul din Timişoara este localizat în centrul oraşului, are o suprafaţă de 2.110 mp și este adaptat pentru stilul de lucru în regim hibrid.

„Prin deschiderea biroului din Timişoara, facem un pas important în procesul de consolidare a prezenţei Porsche Engineering în Romania. Ne dorim să continuăm povestea de succes a dezvoltării de software pentru vehiculele inteligente şi conectate ale viitorului în acest mediu bazat pe inovaţie – lucrând împreună cu minţile strălucite şi cu talentele locale. La fel ca în cazul primei noastre locaţii din România, cea de la Cluj-Napoca, ne dorim să accelerăm inovaţia în domeniul dezvoltării de software pentru industria automotive şi, în acelaşi timp, să cultivăm relaţiile cu partenerii noştri şi cu întreaga comunitate”, a spus Dirk Lappe, CTO al grupului internaţional Porsche Engineering şi Preşedinte al Comitetului Acţionarilor pentru filiala din România.

Porsche Engineering Romania vrea să colaboreze cu autorităţile locale şi cu partenerii academici, precum Universitatea Politehnica Timişoara.

Porsche Engineering Romabia, cu birouri de cercetare şi dezvoltare în Cluj-Napoca şi Timişoara, este o filială deţinută în totalitate de Porsche Engineering Group GmbH.

Parallax

Vizualizari
888
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 886
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri