Redactia StartupCafe.ro

Hackerii au pătruns în reţeaua internă a platformei Reddit

Thumbnail

Reddit este cea mai recentă victimă a hackerilor din rândul companiilor de tehnologie, după ce neglijenţa unui angajat le-a facilitat acestora accesul la sistemele interne ale companiei - relatează News.ro.

Platforma socială Reddit anunţă că reţeua internă a companiei a fost accesată de hackeri în cursul zilei de duminică, 5 februarie, şi că hackerii au furat mai multe documente interne şi bucăţi de cod sursă.

La fel ca în cazul majorităţii atacurilor de acest gen, hackerii au reuşit să dobândească accesul printr-o campanie de phishing care a vizat angajaţii companiei.

Hackerii au creat un site care semăna foarte bine cu pagina de intranet a companiei, iar unul dintre angajaţi a fost suficient de neinspirat să-şi introducă acolo datele de acces, care au ajuns astfel în posesia hackerilor.

Acelaşi angajat, însă, a realizat greşeala şi a raportat incidentul oamenilor de la securitate. Nu înainte, însă, ca hackerii să intre în posesia mai multor date ale companiei.

Hackerii au dobândit informaţiile de contact ale partenerilor (inclusiv ale advertiserilor) şi angajaţilor companiei, plus părţi ale codului sursă. Reddit spune că nu au fost accesate sistemele folosite pentru funcţionarea platformei sociale şi nici informaţii de plată.

De regulă, după astfel de atacuri, hackerii cer o recompensă pentru ca datele furate să nu fie făcute publice. Până acum, însă, Reddit nu a primit niciun mesaj de la atacatori.

Parallax

Vizualizari
531
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 974
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri