Claudiu Zamfir

Reddit ajunge să valoreze peste 10 miliarde dolari

Thumbnail

Platforma online Reddit, de dezbateri și conținut generat de utilizatori, spune că urmează atragă o nouă finanțare, de 700 de milioane de dolari, de la investitori, în urma căreia compania va fi evaluată la peste 10 miliarde de dolari.

Runda de investiții de serie F va fi condusă de Fidelity Management and Research Company LLC, a anunțat, joi, Reddit.

Site-ul american va folosi banii pentru a face angajări și a-și extinde serviciile de publicitate în Canada, Marea Britanie și Australia.

În trimestrul al doilea al anului 2021, Reddit a obținut din publicitate venituri de 100 de milioane de dolari, în creștere cu 192% față de aceeași perioadă a anului 2020.

La precedenta rundă de investiții, de serie E, în valoare totală de 367 milioane de dolari (în două etape), Reddit fusese evaluată la 6 miliarde de dolari. În cei 16 ani de existență, compania a obținut investiții de circa 900 de milioane de dolari, în afară de cea pe care se pregătește să o atragă acum.

Reddit a ieșit în evidență în perioada aceasta, în mijlocul „fenomenului” Gamestop, de pe bursă. Începând din ianuarie 2021, subreddit-ul r/wallstreetbets, care are 8,7 milioane de utilizatori, a declanșat un val masiv de achiziții de acțiuni la rețeaua de magazine de jocuri GameStop, determinând creșterea cotațiilor bursiere ale acestui lanț comercial care, altfel, era în declin. În urma acestui „short squeeze”, o serie întreagă de fonduri hedge, care speculau pe prăbușirea GameStop, au înregistrat pierderi mari.

Exponent al curentului UGC (user generated content - conținut generat de utilizatori) platforma online Reddit a fost fondată, în iunie 2005, de Steve Huffman, Aaron Swartz și Alexis Ohanian (soțul tenismenei Serena Williams).

Reddit este deținută în prezent de gigantul media Condé Nast, care are în portofoliu titluri ca  Vogue, The New Yorker sau Vanity Fair.

Parallax

Vizualizari
316
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri