Denisa Crăciun

Încă un oraș românesc va avea transport prin aplicația Bolt

Thumbnail

Startup-ul de transport ride-hailing și livrări prin aplicație Bolt pătrunde în încă un oraș din România, oferind posibilitatea șoferilor parteneri să obțină venituri din efectuarea unor curse cu autoturismul, intemerdiate de aplicație.

Brăila este cel de-al 17-lea oraș românesc în care compania estoniană își extinde serviciile de transport la cerere.

Bolt are concurență puternică în Brăila: rivalul Uber este deja acolo din iulie 2021. 

Serviciile de transport oferite de Bolt pot fi accesate prin aplicație, care poate fi descărcată de pe Google Play sau App Store.

„Serviciile noastre de transport la cerere sunt primele prin care ne marcăm prezența în Brăila, continuând astfel strategia de a ne dezvolta pe mai multe planuri, prin deschiderea de noi orașe și extinderea ulterioară cu noi servicii. Ca în fiecare oraș, am urmărit cu strictețe toate prevederile legii cu privire la autorizațiile necesare șoferilor noștri parteneri și la condițiile de operare, pentru a oferi brăilenilor servicii complete și sigure, la nivelul pe care ni-l dorim ca lider de piață”, spune Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România.

Cine este Bolt, unicornul european cu prezență în România

Aplicația europeană Bolt a fost lansată în anul 2013, la Tallinn, de către Markus Villig, un programator estonian, care avea atunci 19 ani. În prezent, startup-ul de transport a ajuns un gigant internațional, evaluat la peste 4 miliarde de euro.

Inițial, aplicația s-a numit Taxify, iar ulterior a fost numită Bolt. La început, compania oferea doar servicii de ride – hailing, iar ulterior s-a extins cu servicii de livrare de mâncare (Bolt Food) și închirieri de trotinete electrice.

Aplicația a pătruns în România în 2016, când încă se numea Taxify, mai întâi în București, iar mai apoi în alte 16 orașe românești.

Anul trecut, în 2020, subsidiara românească Bolt Services RO SRL a avut un număr mediu de 78 de angajați și venituri totale de 31,47 milioane de lei (aproape 6,4 milioane de euro), în creștere cu peste 50% față de anul 2019.

Bolt România a avut un profit de 2 milioane de lei (circa 410.000 de euro) în 2020, anul pandemiei COVID-19, în creștere cu 62% față de anul 2019. Operațiunile Bolt din România sunt coordonate de Cristian Sălceanu, country manager.

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
3642
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri