Claudiu Zamfir

Java 18 e disponibil: îmbunătărțiri promise de Oracle la limbajul de programare

Thumbnail

Programatorii din toată lumea au la dispoziție Java 18, cea mai recentă versiune a limbajului de programare și a platformei de dezvoltare considerate numărul unu la nivel mondial, a anunțat, miercuri, compania americană IT Oracle, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Java 18 (Oracle JDK 18) oferă „mii de îmbunătățiri în ceea ce privește performanța, stabilitatea și securitatea, inclusiv nouă îmbunătățiri ale platformei care vor spori și mai mult productivitatea dezvoltatorilor” - susține Oracle.

Cel mai recent kit de dezvoltare Java (JDK) oferă actualizări și optimizări prin intermediul a nouă îmbunătățiri ale JDK-ului (JEP – JDK Enhancement Proposals). Printre acestea se numără capacitatea de a adăuga secvențe de cod în documentația Java API (JEP 413), care simplifică adăugarea de exemple de cod sursă în documentația API, și Simple Web Server (JEP 408) pentru prototipuri și teste. Dezvoltatorii pot explora două module de dezvoltare continua, cum ar fi: Vector API (JEP 417) și Foreign Function and Memory API (JEP 419), precum și o funcție de previzualizare: Pattern Matching for Switch (JEP 420).

„Lansarea Java 18 demonstrează angajamentul continuu al Oracle de a oferi companiilor și dezvoltatorilor un acces mai rapid la îmbunătățiri, cu o cadență de lansare a funcționalităților de șase luni. Continuăm să facem investiții tehnice care îmbunătățesc performanța, stabilitatea și securitatea implementărilor platformei Java SE, precum și a kitului de dezvoltare Java”, a declarat Georges Saab, vicepreședinte al departamentului de dezvoltare Java Platform Group, Oracle.

Accelerarea adoptării Java în cloud

Oracle a prezentat recent Java Management Service (JMS), un nou serviciu nativ Oracle Cloud Infrastructure (OCI) pentru a ajuta la gestionarea  componentele Java executabile și a aplicațiilor Java executate on-premises sau în orice cloud. JMS oferă informațiile necesare pentru a gestiona implementările Java în întreaga organizație. Java Management Service este inclus o dată cu utilizarea OCI și in cadrul subscripțiilor Java SE.

Java 18 este cea mai recentă versiune în cadrul cadenței de șase luni a versiunilor Java și este rezultatul unei colaborări extinse între inginerii Oracle și alți membri ai comunității mondiale de dezvoltatori Java prin intermediul proiectului OpenJDK și al Java Community Process (JCP). Acest lucru asigură un flux constant de inovații, oferind în același timp îmbunătățiri continue ale performanței, stabilității și securității, care vor spori utilizarea Java în organizații și industrii de toate dimensiunile.

Lista detaliată a actualizărilor și îmbunătățirilor aduse bibliotecilor poate fi consultată AICI.

Oracle, Java și MySQL sunt mărci înregistrate ale Oracle Corporation.

Compania IT Oracle a fost înființată în anul 1977, la Santa Clara, statul american California, de Larry Ellison, Bob Miner și Ed Oates. Inițial, compania s-a numit Software Development Laboratories. Acum, Oracle are sediul central la Austin, Texas. În anul 2021, a avut venituri de peste 40 de miliarde de dolari.

Principalul fondator,  Larry Ellison, controlează în continuare compania și deține 42% din acțiuni. El este președinte executiv și director de tehnologie (CTO) al Oracle. Cu o avere estimată la 113 miliarde de dolari, Ellison este pe locul 7 în topul mondial al miliardarilor, realizat în timp real de Forbes.

Oracle are o prezență foarte puternică, prin subsidiara sa din București, înființată în 2002. Oracle Romania SRL  avea în anul 2020 un număr de 2325 de salariați, în scădere totuși față de anii trecuți. Firma a obținut o cifră de afaceri de aproape 820 de milioane de lei și profit de 48 de milioane de lei în anul 2020.

În 2021, Oracle a cumpărat startup-ul românesc Gloria Food, care a dezvoltat o soluție digitală penru restaurante. Astfel, echipa bucureșteană a startup-ului a fost preluată de americani, dezvoltând în continuare produsele digitale, în București, sub brandul Oracle. 

Parallax

Vizualizari
335
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri