Redactia StartupCafe.ro

Jeff Bezos va mai vinde acţiuni Amazon de 8,6 miliarde dolari

jeff-bezos-dreamstime

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, va vinde până la 50 de milioane de acţiuni la compania de comerţ online şi servicii cloud, în următorul an, potrivit unui raport al companiei, citat de Reuters, relatează News.ro.

Acţiunile valorează 8,6 miliarde de dolari la preţul actual de 171,8 dolari.

Planul de vânzare, care este supus anumitor condiţii, a fost adoptat pe 8 noiembrie anul trecut şi va fi finalizat până la 31 ianuarie 2025, potrivit ultimului raport anual al companiei.

Acţiunile Amazon au închis vineri în urcare cu aproape 8%, după ce grupul de comerţ electronic a raportat vânzări mai mari decât aşteptările pentru trimestrul sărbătorilor de iarnă, iar afacerea sa profitabilă de servicii cloud a semnalat câştiguri timpurii din funcţiile bazate pe inteligenţă artificială.

Titlurile au crescut cu peste 80% anul trecut, pe fondul unei creşteri mai ample a acţiunilor tehnologice, şi au depăşit indicele de referinţă S&P 500.

Bezos a fondat Amazon ca o compania vânzătoare de cărţi, în 1994. El a demisionat din funcţia de director general şi a preluat funcţia de preşedinte executiv, în 2021. În prezent, este al treilea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 185 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Parallax

Vizualizari
189
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.92

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 827
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri