Redacția StartupCafe.ro

Jamie Oliver a rămas fără cele 20 de restaurante, scoase la vânzare în mai 2019

Thumbnail

Toate cele 20 de restaurante din imperiul culinar al lui Jamie Oliver, scoase de KPMG la vânzare în primăvara lui 2019, au fost vândute, a anunțat firma care s-a ocupat de tranzacție.  

Specialiștii Christie & Co, o firmă specializată, printre altele, în vânzări de afaceri și active au anunțat că au dat tot pachetul de 20 de restaurante, pe care Jamie Oliver le opera sub brand-urile Jamie’s Italian, Barbecoa și Fifteen London, potrivit Yahoo Finance.

 “Multe dintre restaurante sunt poziționate în locații premium, în orașe importante, ceea ce a atras o varietate de operatori și oferte”, a spus Simon Chaplin de la firma Christie & Co.  

Imperiul culinar al vedetei de televiziune a ajuns pe mâna administratorilor după ce încheiase ultimul an fiscal cu pierderi de aproape 20 de milioane de lire în ciuda unor infuzii consistente de capital prin care Jamie Oliver reușise să evite, în ultimul moment, falimentul.

În primăvara lui 2019 însă Jamie anunța că e nevoit să concedieze aproape 1000 de salariați și să-și restrângă masiv activitatea din cauza chiriilor mari dar și a efectelor Brexit-ului care ar fi lovit în plin segmentul restaurantelor de nivel mediu - casual dining.

 “Dacă aș fi petrecut 13 ani deschizând restaurante luxoase (n.r. - posh restaurants) vă asigur că ar fi rămas și astăzi deschise”, a spus antreprenorul într-un interviu pentru You Magazine, o publicație britanică de lifestyle.   

Yahoo Finance reamintește, citând documente financiare, că Jamie’s Italian, lanțul de restaurante pe care Jamie Oliver l-a deschis în 2008, acumulase datorii de peste 70 de milioane de lire din care aproape jumătate linii de credit și împrumuturi. 

Pe de altă parte însă, afacerile media - cărțile de rețete și show-urile TV - au rămas în continuare profitabile cu profit de 8 milioane de lire, în creștere considerabilă față de anul fiscal precedent. 

Jamie Oliver rămâne cel mai vândut autor non-ficțiune din Marea Britanie, cu peste 40 de milioane de exemplare iar din septembrie va începe, potrivit You Magazine, o nouă serie TV - Jamie’s Meat-Free Meals (Meniurile lui Jamie, fără carne) - ce va fi difuzată pe Channel 4.

Citește și:

Cifrele lui Jamie Oliver: chef și promoter de succes, antreprenor în impas

Parallax

Vizualizari
8356
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 949
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri