Denisa Crăciun

Investiția unei companii: 10 milioane EUR într-o fabrică de dispozitive tip Internet of Things (IoT) la Pitești

IoT-Bob Concierge

Dezvoltatorul startup-ului românesc Bob Concierge, Grupul Bobnet, vrea să lanseze la Pitești o frabrică ce va produce dispozitive de tip Internet of Things (IoT).

Compania vrea să comercializeze peste 200.000 de dispozitive IoT și pentru acest lucru a alocat o investiție de 10 milioane de Euro pentru următorii ani, se arată într-un comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

„Investiția totală în proiect va fi între 5 și 10 milioane euro, adaptabil volumelor de producție, bugetul urmând să fie alocat în etape, în funcție de volumul de activitate, și va crește treptat în funcție de evoluția numărului de comenzi în regiune” – spune grupul.

Fabrica Bob IoT Enterprise va produce dispozitive IoT pentru retail-ul automatizat și logistică inteligentă, cum ar fi magazine, restaurante sau depozite logistice autonome, complet automatizate.

Odată validată în proiectul Bob Concierge, aceasta tehnologie va oferită pe piață terților ca soluție independentă.

Dispozitivele construite de Bob IoT Enterprise sunt concepute cu un sistem de operare bazat pe o tehnologie IoT în Cloud care poate fi aplicată, scalată și personalizată pentru diferite industrii și necesități de business, atât în companii mici, cât și la rețele mari de retail.

Fabrica Bob IoT Enterprise produce deja dispozitivele Bob Concierge. În prezent, aceasta ocupă o suprafață de peste 2.000 mp și susține că are comenzi pentru mai mult de 400 de astfel de dispozitive.

„Obiectivul nostru este de a comercializa în Europa peste 200.000 de dispozitive în următorii 10 ani. În acest scop, productivitatea întreprinderii va fi gradual mărită, până la 30-40 mii de dispozitive anual, iar numărul angajaților estimăm că va atinge câteva sute. Geografia de exporturi va cuprinde practic toate țările europene, inclusiv a Europei de Est. Nu excludem și exporturi în afara Europei”, a declarat Darius Mihalcea, directorul Bob IoT Enterprise.

Parallax

Vizualizari
1070
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri