Denisa Crăciun

Grupul românesc de firme IT Bittnet, venituri de 70 milioane lei în primul semestru din 2022

Thumbnail

Grupul de firme bucureștean Bittnet, fondat de frații Mihai și Cristian Logofătu (foto), a înregistrat în primele șase luni din 2022 venituri consolidate de 70 milioane lei, cu 45% mai mult față de aceeași perioadă din 2021 și o marjă brută care atinge 17,9 milioane de lei, comparativ cu 10,5 milioane de lei în semestrul 1 din 2021.

Grupul IT a înregistrat un profit operațional de 3,6 milioane lei în primele 6 luni din 2022, față de 1 milioane lei în S1 2021.

„Din punct de vedere istoric, după cum a fost confirmat deja la nivelul rezultatelor noastre, precum și la nivelul altor emitenți din sectorul IT listați la bursă, cea mai mare parte a veniturilor și aproape întregul profit se realizează în ultimul trimestru al anului, primul semestru fiind întotdeauna cel slab. În acest context, performanța noastră din primele șase luni ale anului este una excelentă, realizând deja la nivel consolidat 44% din venituri față de 31% în 2021 și alți ani anteriori” - Mihai Logofătu, CEO și co-fondator Bittnet Group.

„Situația noastră financiară solidă ne poziționează extrem de bine pentru a continua atât modificările proceselor interne de generare a vânzărilor și de livrare, dar și extinderea prin tranzacții de tip M&A. Credem că genul acesta de tranzacții trebuie să reprezinte în continuare o prioritate în vederea creșterii amprentei grupului, în special ținând cont de succesul proiectelor anterioare de M&A”, a mai spus acesta.

Divizia de Tehnologie, reprezentată de Dendrio, Optimizor (fosta IT Prepared), Elian, Nenos, Nonlinear, FORT (nouă entitate, formată din GRX și ISEC) au înregistrat venituri de 58,6 milioane de lei, o creștere cu 38% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Divizia de Educație, care include Bittnet Training, Equatorial, Computer Learning Center (CLC) și The eLearning Company, a înregistrat venituri de 11,4 milioane de lei, o creștere cu 97% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Această divizie a realizat vânzări de 7,2 milioane de lei, o creștere cu 179% comparativ cu perioada similară din 2021.

„Suntem un grup de companii ce oferă o gamă din ce în ce mai largă de servicii IT&C clienților, atât în manieră clasică (project based), în mod recurent, precum și în paradigma de „managed services”. Unul dintre pilonii strategici de dezvoltare afirmat încă de la listarea pe piața AeRO în 2015, a fost dezvoltarea continuă a portofoliului de produse și servicii oferite” a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

El a mai spus că „în ceea ce privește rezultatele din primul semestru din 2022, dacă analizăm în perspectivă anualizată, ultimele 12 luni, veniturile consolidate depășesc valoarea de 134 milioane lei, comparativ cu 100 milioane de lei în perioada anterioară, marja brută înregistrează o creștere de peste 11 milioane lei, până la 31,7 milioane de lei, iar profitul operațional este de peste trei ori mai mare, înregistrând valoarea de 9,9 milioane de lei. Cu alte cuvinte, ținta de profit pentru anul acesta poate fi obținută dacă a doua jumătate a anului curent înregistrează doar o evoluție similară cu anul trecut, fără să mai existe în S2 2022 creșterea înregistrată în prima parte a anului”. 

În primele șase luni ale anului, Bittnet Group a finalizat negocierile privind investițiile în TopTech și 2Net Computer.

Parallax

Vizualizari
503
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri