Denisa Crăciun

Un fond de investiții susținut de UE investește într-o rețea medicală care deține 9 clinici în România

Thumbnail

Fondul de investiții Integral Venture Partners susținut de Fondul European de Investiții (FEI) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) investește în Medima Health, care deține nouă clinici în România.

Integral Venture Partners, fond de private equity axat pe Europa Centrală și de Est, cu birouri în Londra, Budapesta și Belgrad, investește în Medima Health, rețea de clinici medicale specializată în imagistică și radiologie.

În 2020 scriam pe StartupCafe.ro că fondul de investiții Morphosis Capital Fund I, susținut de Fondul European de Investiții, a preluat pachetul majoritar de acțiuni în  Medima Health SA.

Acum, noua tranzacție cuprinde o infuzie de capital pentru a accelera extinderea rețelei Medima și o achiziție directă de acțiuni care facilitează un exit parțial pentru Morphosis.

Cu noul capital obținut de la Integral, Medima își propune să își dubleze rețeaua din România pe termen mediu, concentrându-se pe expansiunea organică, precum și pe fuziuni și achiziții.

„Ultimii doi ani au reprezentat o perioadă de dezvoltare accelerată pentru Medima. Operațiunile Medima au câștigat o credibilitate extraordinară pe piață, determinată de inovațiile revoluționare și de expertiza medicală în domeniul radiologiei oncologice și, ca urmare, am devenit rapid cel mai de încredere partener al medicilor din întreaga țară. Suntem entuziasmați de perspectiva de a continua să ne dezvoltăm viziunea de a crea unul dintre cele mai influente grupuri de radiologie axate pe pacienții oncologici din țară, având un impact pozitiv asupra vieții românilor”, a declarat profesorul Dr. Gheorghe Iana, coacționar și Director Medical al Medima.

Vlad Ardeleanu, coacționar și CEO al Medima Health a adăugat: „Medima a dezvoltat un model unic de business, care combină expertiza medicală excepțională cu echipamente și infrastructură pentru imagistică de ultimă generație. În ultimii doi ani, ne-am extins afacerea, democratizând accesul la serviciile de radiologie de înaltă calitate destinat populației din România. Suntem încântați să continuăm această poveste de creștere alături de noii noștri parteneri, Integral, pentru a duce afacerea Medima la următorul nivel”.

Medima Health este o rețea specializată în imagistică complexă prin scanare RMN, CT și PET-CT, diagnostic oncologic și teleradiologie.

Compania operează nouă clinici moderne în București, Alba Iulia, Brăila, Buzău, Călărași și Sibiu. În plus, va inaugura în curând în Târgu Mureș primul centru integrat de oncologie și radiologie.

Parallax

Vizualizari
604
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri