Claudiu Zamfir

Un fond de investiții susținut de UE preia două clinici private din București

Thumbnail

Fondul de investiții Morphosis Capital Fund I, susținut de Fondul European de Investiții, a preluat pachetul majoritar de acțiuni în  Medima Health SA, o firmă care deține două clinici în București, și l-a numit director general al afacerii medicale pe Vlad Ardeleanu, un manager cu experiență la firma de pariuri sportive Superbet și lanțul de hipermarket-uri Carrefour.

Anunțul a fost făcut marți de Morphosis, care nu a precizat, însă, și valoarea investiției.

În urma acestei tranzacții, Morphosis formează un parteneriat strategic cu profesorul în radiologie dr. Gheorghe Iana și cu managerul Vlad Ardeleanu, care sunt și coacționari ai clinicilor de imagistică și radiologie, a informat fondul de private equity într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Gheorghe Iana, directorul medical al Medima Health, deține și funcții de conducere în sistemul sanitar românesc: președintele Societății de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională, șeful Clinicii de Radiologie și Imagistică Medicală a Spitalului Universitare de Urgență București și a Spitalului Colțea.

La rândul lui,  directorul general al Medima Health, Vlad Ardeleanu,  a ocupat funcții de conducere în companii private:  director general adjunct al lanțului de retail Artima (divizia de supermarket-uri a Carrefour), director operațional al Carrefour România, director general al Superbet (pariuri sportive și jocuri de noroc).

În calitate de director general, Ardeleanu „va fi responsabil cu extinderea și construirea recunoașterii brandului Medina Health atât în România cât și la nivel internațional”, a precizat fondul Morphosis.

Medima Health este un centru specializat în imagistică complexă prin scanare RMN (rezonanță magnetică) și CT (tomografie computerizată), diagnostic oncologic și teleradiologie. Compania operează în prezent două clinici moderne în București și are o echipă formată din 9 medici, condusă de prof. univ. dr. Gheorghe Iana, reputat radiolog român.

Infuzia de capital - neprecizată - din partea Morphosis Capital va contribui la extinderea clinicilor Medima Health din România, precum și la dezvoltarea serviciilor de teleradiologie.

Teleradiologia permite transmiterea imaginilor medicale pentru diagnostic dintr-o locație în alta, iar medicii radiologi și primari le pot analiza și oferi expertiza lor de la distanță.

Prin integrarea componentei de teleradiologie în serviciile oferite de Medima, pacienții vor avea acces la o rețea de medici primari renumiți, capabili să ofere o a doua opinie asupra rezultatelor de imagistică complexă. Acestea vor fi făcute fără așteptarea la cozi interminabile și fără a fi necesară părăsirea domiciliului de către pacienți.

„La nivel global, adoptarea de soluții de teleradiologie a contribuit la eliminarea disparității rural-urbane și s-a dovedit a fi mai eficace și mai eficientă din punct de vedere al costurilor” - a menționat fondul de investiții.

Morphosis Capital spune că investiția sa „vine într-un moment în care, la nivel global, din cauza izbucnirii pandemiei de COVID-19, există o cerere din ce în ce mai mare de servicii de telemedicină și teleradiologie”.

Medima Health este a doua investiție realizată de fondul de private equity Morphosis Capital, care investește în IMM-uri românești cu potențial de creștere și expansiune la nivel internațional. Medima Health devine prima investiție din sectorul medical în portofoliul fondului și prima companie în care fondul deține o participație majoritară.

Morphosis Capital este un fond românesc de private equity cu 50 de milioane de euro capital subscris, înființat în decembrie 2018 de patru antreprenori români: Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Dragoș Petre și Andrei Gemeneanu.

Fondul European de Investiții (FEI), platformă de finanțare a Uniunii Europene, este investitorul principal al Morphosis Capital alături de cofinanțatori precum Banca Transilvania, antreprenorii internaționali și locali, precum și fondatorii înșiși.

Morphosis Capital investește între 5 și 10 milioane de euro în companii românești cu potențial ridicat de creștere din sectoare precum bunuri de larg consum (FMCG), servicii medicale, tehnologie și servicii B2B, cu perspective de extindere internațională și EBITDA de minimum jumătate de milion de euro.

Portofoliul Morphosis Capital include în prezent, DocProcess și Medima Health.

Parallax

Vizualizari
1763
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri