Claudiu Zamfir

Fondul Evergent investește în producția de afine bio

afine-dreamstime

Compania băcăuană de investiții Evergent Investments a identificat o „cerere în creștere de produse bio” și acum investește în producția de afine ecologice.

În cadrul portofoliului său de private equity, Evergent Investments, prin firma sa Ever Agribio, a cumpărat recent 50 de hectare de teren în comuna Săucești, judetul Bacau, destinat productiei de afine bio.

Astfel, investitorii și-au mărit la 105 hectare suprafața pe care o cultivă în cadrul proiectului propriu „Fermele de afini”. Aici este inclus și un teren de 23 de hectare pe care investitorii băcăuani l-au cumpărat pentru exploatarea lor de afini din comuna Rătești, județul Argeș, prin compania proprie Agrointens SA.

„Investiția în productia bio pozitionează strategic compania în acord cu tendințele si îi deschide oportunități de inovație” - susține fondul de investiții, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Evergent Investments a raportat investiții de 151,6 milioane lei la 31 martie 2023 și o valoare totală a activelor de 2,419 miliarde lei. Compania a repartizat dividende cu un randament de 7%, competitiv pe piața de capital. Pe 28 iunie, Evergent va începe plata dividendelor aferente anului 2022, in valoare totala de 82.712.573 lei.

Rezultatul net, de 2,41 milioane lei, este compus din 4,6 milioane lei pierdere și 7,01 milioane lei câștig net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat.   

„Startul anului 2023 a fost puternic, am atins un nivel al investițiilor de 151,6 milioane lei într-un trimestru cu noi provocări. Contextul creat de schimbările structurale ne-a determinat să acționăm rapid, abordând deopotrivă strategii ofensive și defensive. De asemenea, condițiile financiare mai stricte și dispersiile ridicate ale rentabilității, ne pot ajuta să valorificăm oportunitățile pieței pentru a exploata avantajele și a genera alfa pur, prin gestionarea riguroasă a riscului. Continuăm dezvoltarea într-o lume din ce în ce mai complexă și rămânem fermi în angajamentul nostru de a arăta rezultate deoarece suntem încrezători în strategia pe termen lung a companiei, în condițiile de permanentă schimbare”- a declarat Claudiu Doroș, președinte-director general al Evergent.

Evergent Investments este o companie de investiții listată la Bursa de Valori  București, sub simbolul EVER, cu o experienţă de peste 30 de ani în piaţa românească de capital.

Evergent investește pe piaţa de capital și în proiecte de private equity in agribusiness, real estate si tehnologie.

De-a lungul ultimilor 15 ani, compania spune că a distribuit acționarilor dividende care depasesc 750 milioane lei.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
420
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri